Idag är det toppmöte i Kiruna då Östersund kommer på besök. Bortalaget kan säkra seriesegern vid en vinst och frågan är om man pallar trycket. Känslan från start är att ett lag är lite för bra för det andra och därmed också tar med sig åtminstone två poäng ikväll.

  • Match: Kiruna – Östersund
  • Speltips: Östersund ML
  • Odds: 1.75 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 29/11, 16.00

kirunaKiruna har gått riktigt bra den här säsongen och faktiskt kanske mycket bättre än många trott. På pappret kändes det innan säsongen som att Kiruna skulle få ha en liten mellansäsong och en plats i allettan skulle vara lite som en bonus för det unga laget. Nu är platsen i allettan säkrad och det har man gjort sig välförtjänta av helt klart. När det väl kommer vankas allettan så tror jag dock att det kommer bli lite för svårt för dem. En av deras bästa spelare den här säsongen, Oscar Fredriksson, är fortarande otillgänglig för spel och det är verkligen ett blytungt avbräck för Kiruna. Han har bara spelat drygt hälften av matcherna och där han producerat 19 poäng på dessa nio matcher. Han är en av seriens bästa spelare och dessutom har han ett stort hjärta för klubben. Kiruna har varit bra den här säsongen, men det finns fortfarande ett lag som jag ser som ett klart stabilare lag och det är gästerna idag. Kiruna vann sin match igår mot Brunflo hemma och är det något som är till deras fördel idag så är det att man har hemmaplan.

ostersundÖstersund drog tidigt ifrån de övriga lagen i den här serien och kan idag säkra seriesegern. Även fast både Piteå och Kiruna hängde med länge bakom Östersund så känns det ändå som att de har varit snäppet starkare än alla lag i den här serien. Den norra serien är lite underskattad, men det är nog för att det är såpass långt mellan toppen och botten. De bästa lagen är bra och det lär man också bevisa under resten av säsongen. Östersund har till iår gjort en ärlig satsning där man fått behålla stommen i laget som förra året gick så bra i allettan. Dessutom har man kryddat det med ett par nyförvärv och gjort dem till ett lag som utan tvekan ska vara i kvalserien senare i vår. Vägen är lång dit, men laget man har på pappret och det man bevisat hittills tyder också på det. Idag möter man Kiruna och även fast man är på resande fot så tycker jag att man ska vinna det här. Man är ett så mycket bättre lag än Kiruna på pappret och får man bara ut det på plan så blir det minst två poäng med hem idag. Man vann igår mot Kalix borta med 5-4 efter att ha gått ifrån tidigt till 5-2, men blivit lite bekväma i sista perioden.


Det är två topplag, men jag känner ändå att storsatsande Östersund ska vara snäppet starkare än Kiruna. Mitt spel denna dag blir alltså Östersund ML till oddset 1.75 hos Unibet. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden