Det är dags för playoff 2 till kvalserien till hockeyallsvenskan och Kiruna har lottats mot Enköping. Kiruna är hemmastarka medans Enköping är ett rutinerat playoff-lag som har en tendens att höja sig. Kiruna börjar hemma och matchserien avslutas med två matcher i Enköping om man vinner varsinn match.

  • Match: Kiruna – Enköping
  • Serie: Division 1 playoff
  • Speltips: Kiruna
  • Odds: 1.70 @ Nordicbet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 28/2, 19.00

Kiruna vann sin matchserie enkelt mot ett dåligt Vännäs. Siffrorna skrevs tillslut till 3-4 på bortaplan innan man avslutade hemma två dagar senare med att vinna med 10-3. Nu väntar betydligt tuffare motstånd när Enköping kommer på besök, men samtidigt får man infinna sig i att vara favoriter. Enköping har inte direkt en optimal uppladdning, men det tar vi senare. Kiruna har ett bra lag på pappret, men har inte fått spelet att stämma till hundra procent. Samtidigt så har man spelarna för att ta sig ett playoff 3 och förhoppningsvis har man insett allvaret nu. Man har under säsongen haft lite problem med skador till och från, men man ska nu vara skadefria vilket är positivt. Man är oerhört starka på hemmaplan och i och med Enköpings uppladdning så bör det spegla matchbilden ännu mer. Kirunas lag är ganska jämnt rakt igenom och man har egentligen fyra femmor som kan gå in och avgöra. Den som har imponerat mest på slutet och också vann Kirunas interna poängliga under Allettan är rutinerade Andreas Nyberg, som också varit skadad under hösten och nu kommit tillbaka och stärkt laget ännu mer. Kirunas lag är skridskostarka och framförallt på hemmaplan så kör man över det mesta.

Enköping tog sig med  nöd och näppe vidare till playoff 2 efter att ha besegrat Wings. Arlanda Wings är inget överdrivet bra lag och Enköping förlorade faktiskt skotten i båda matcherna trots att man stod som segrare med resultatet 3-2 i båda. Enköping har som jag nämnde tidigare ingen optimal uppladdning inför denna match. Från staden Enköping upp till Kiruna är det drygt 120 mil, vilket gör att man normalt tar flyget upp. Enköping har dock inte den ekonomin och får istället sätta sig på en buss. Självklart är det kanske okej om man åker tidigt på morgonen dagen innan så man är uppe sent på kvällen för att ta in på hotell och få en god natts sömn, men även här säger plånboken nej. Drygt 17.00 under onsdagen rullade bussen från Enköping för att ha en beräknad ankomsttid uppe i Kiruna runt frukost på torsdagsmorgonen. Väl där ska man träna ett lättare ispass och sedan vila inför match, vilket även det får bli i busssen. Jag har svårt att tro att man får en ordentlig sömn på natten i en buss och samtidigt försöka vila i en buss mitt på dagen. Uppladdningen är inte normal för fem öre, men så är livet för en spelare i division ett, även om detta är på gränsen. Att man sedan har ett tunt lag och går runt på kort om folk tror jag inte gör saken lättare med tanke på att det bör finnas en viss trötthet i ben och huvud. Enköping som lag är riktigt bra offensivt och om man vinner så kommer man behöva göra många mål.

Kiruna är brutalt starka hemma och ett såpass skridskoskickligt lag ska tillslut kunna mala ner ett Enköping med dålig uppladdning. Jag spelar Kiruna att vinna i full tid till oddset 1.70 hos Nordicbet med en ganska hög insats, 8 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden