Bortalaget och seriefavoriten Björklöven ska spela sin första seriematch på fredagkvällen  och det blir direkt mot kanske deras största konkurrent innan allettan drar igång. Kiruna står för motståndet, men frågan är hur de klarar klarar sig mot den stora favoriten Björklöven. Det visar sig, men jag tror på..

  • Match: Kiruna – Björklöven
  • Serie: Division 1A
  • Speltips: Björklöven
  • Odds: 1.90 @ Expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21/9, 19.00

Björklöven lyckades inte ta sig uppåt i systemet förra året heller och gör återigen en stor satsning. A-serien är kanske den svagaste serien överlag och egentligen börjar inte motståndet för Björklöven förräns i allettan, kanske tillochmed i playoffet efter allettan, för dit kommer de ta sig utan problem. De har ett rutinerat målvaktspar som dessutom bör betraktas som det bästa i serien. Både Wälitalo och Sandström är bra division 1 målvakter. De har fått behålla stora delar av laget där det största och enda riktigt kännbara tappet är på Tylor Michel. Han är dock ersatt med Olof Mårs som borde spela högre upp i systemen. Det kommer han bevisa i vinter. Blir inte ett dugg förvånad om han gör 50 poäng eller fler i vinter. Nu under veckan presenterade de även ett till nyförvärv av klass, Alexander Hellström. Hellström har under de två senaste säsongerna spelat KHL-hockey och är på tok för bra för ettan, speciellt norrserien. Lägg därtill Stefan Andersson på listan med nyförvärv. Stefan var en av Västerås bästa backar förra säsongen. De har krossat det mesta under försäsongen och lär krossa det mesta i serien fram till jul också. Löven kommer med fullt lag förutom Russ Moyer som ansluter senare under hösten.

Kiruna är och kommer även iår bli ett topplag, men jag tycker de håller betydligt lägre klass nu. Den stora anledningen är att de tappat tre nyckelspelare och inte ersatt dem med samma klass. De två bästa poängplockarna från förra säsongen med namnen Kim Sunna och Joakim Fredriksson har lämnat truppen. De tappade även den duktiga målvakten Sammy Gustafsson till hårdsatsande Sundsvall. Forwarden Jesper Kemi har även lämnat för spel i huvudstaden. In har det kommit  två duktiga J20-spelare, men det lär ta några matcher innan de vänjer sig från juniorhockeyn. Den bästa värvningen är självklart Stanislav Kall från Asplöven. Kall kommer bli en nyttig tillgång för Kiruna den här säsongen. Det största frågetecknet bland nyförvärven är vem eller vilka som ska ersätta Fredriksson och Sunna. Kiruna kommer klara sig bra, men rår de på huvudfavoriten i premiären? Jag tror inte det, trots att de har hemmaplan. Kiruna saknar Joakim Rova.

Nu är det premiäromgång för Björklöven och allt det där, men i normala fall är Björklöven ett mycket bättre hockeylag än Kiruna. Som sagt, premiärnerver kan spela in, men tror ändå att Löven visar klass direkt och maler ner Kiruna. Jag är förvånad över att vi får 1.90 på raka tvåan, trodde vi skulle få nåt runt 1.65-1.70. Några bolag har redan sänkt några punkter och 1.90 kommer inte stå kvar när matchen startar. Kämpa Löven!

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden