Världsmästerskapet i damfotboll sparkas vidare i Kanada där vi nu ska hoppa på den andra åttondelsfinalen och det paret som är först ut efter Tyskland-Sverige. Kina går upp emot Kamerun där båda lagen bör vara förhållandevis nöjda med sina möjligheter till ett avancemang utan någon tydlig favorit. Tror att vi kan ha en relativt trevlig fotbollsmatch framför oss där dessa nationer kan matcha varandra väl ur den aspekten. Tror att vi kan ha ett antal kvalificerade målchanser framför oss och överspelet testas med en gardering.

  • Match: Kina – Kamerun
  • Spel: Över 2 mål (asian)
  • Odds: 1,75 @ Bet365
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 01.30 21/6

Kina hade inga vidare genrep inför detta mästerskap och förlorade även premiären mot värdnationen Kanada med 1-0. Sedan dess har man dock spelat upp sig där 4 poäng av 6 möjliga över matcher mot Holland och Nya Zeeland har fört laget vidare från gruppspelet. Jag anser nog att man har visat upp ett imponerande anfallsspel över dessa tillställningar, även om den rätta skärpan stundtals har saknat, där man åtminstone har varit någorlunda vägvinnande i sitt spel fram till den sista tredjedelen av banan. I mötet med exempelvis Holland var man skickligt på att sätta den första pressen tidigt, något som kan bli ett intressant vapen mot det här motståndet som föredrar att spela sig ur pressade situationer längs backlinjen.

Kamerun stod för en högst imponerande gruppspelsomgång som toppades med en riktigt fin vändning mot Schweiz där man var briljant under den andra halvleken. Krossen mot ett för svagt Ecuador var inte mycket att säga om, men noterbart att trots förlust mot ett Japan som gick rent med full pott att man skapade betydligt mer mot gruppfavoriten där man kunde ha fått med sig minst en poäng. Svagheterna synades (i den inledande halvan mot Schweiz) där backlinjen står något osynkat emellanåt, där man kan bli överspelat på ett alldeles för enkelt sätt, men man är alltjämt skarpt framåt. Man har ett par riktigt kvicka ”wingers” som har goda möjligheter till att slå ut sina motståndare i en-mot-en situationer, utöver Gaelle Enganamouit som är en riktigt fin striker på topp.


Kinesiskorna är nog mer tydligt med vad man vill få ut med bollen i ägo, men jag gillar båda lagens möjligheter till att komma med i målprotokollet och kanske även mer än så där jag på förhand tycker att den här garderingen känns någorlunda generös. Båda lagen har sina främsta vapen i anfallsspelet och känns inte trygga nog i sitt defensiva grundspel. Överspelet på minst 3 gjorda mål med hela insatsen åter vid exakt 2 mål spelas med en insats strax över medel.

/Puyol