Sydafrikanen Kevin Anderson har lätt för Jarkko Nieminen. Anderson har 2-0 i matcher. Nu möts de igen och jag tror mig hittat ett bra spel.

 

Match:Kevin Anderson – Jarkko Nieminen

Spel: Kevin Anderson

Liga: ATP Basel

Insats: 6/10

Spelstopp: 23/10 11:00

Odds: 1,75

Bolag: Betsson


Nieminens andraserve
är bland de lösaste på ATP-touren. Ofta är det så illa att han håller igen på förstaserven för att slippa ge motståndaren en så stor fördel. I stor sett kommer alla finnens servar tillbaka medan Kevin Anderson är betydligt stabilare.

För en månad sedan spelade Kevin Anderson ut vänsterspelande Jarkko Nieminen i Shanghai och finnen sa även på presskonferensen inför andra omgången i Stockholm Open att han hellre möter Hewitt än Anderson – så blev det också. Hewitt slog både Nieminen och Anderson i Stockholm men det var ordentligt oförtjänt.Kevin Anderson har haft en tung och formsvag höst med många snöpliga förluster. Trots att det inte gick vägen i Stockholm Open så har han visat senaste veckorna att han är tillbaka.Units: 3/5

Sydafrikanen trivs bra både inomhus och mot vänsterspelare. På ATP-touren har Kevin Anderson 23-10 mot vänsterspelare jämfört med 70-76 mot högerhänta spelare.

I år vinner Kevin Anderson i snitt 75% av sina förstaservar jämfört Jarkkos 67%. Dessutom håller finnen bara server 75% av gångerna jämfört med Kevins 85%. Det här ska bara sluta med sydafrikansk seger.

Kevin har 2-0 i matcher mot Nieminen där båda matcherna spelats på hardcourt. Precis som dagens match.

Kevin Anderson -Jarkko Nieminen6-2 7-6(4)
Kevin Anderson -Jarkko Nieminen4-6 6-3 6-1 6-3