Denna lördag bjuder på en hel del matcher där jag bland annat valt att inrikta mig på en match i lägre division där Karlskoga tar emot Franke som kommer på besök. Karlskoga som vanligtvis bosätter sig i de högre divisioner har åkt ner, men satsar återigen på att hålla den klassen och kämpar uppe i toppen. På andra sidan står Franke som även dem krigar på uppe i toppen och ett toppmöte väntar. Jag förväntar mig full fart från start till mål och hittar ett fint tips som bör vara rimligt. Häng med!

  • Match: KB Karlskoga FF – IK Franke
  • Spel: KB Karlskoga FF rak vinst
  • Odds: 2.25 @ nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 15.00

Börjar vi med att kika på Franke så kan man fastställa att man hittills gjort en kanon halvsäsong och skrapat ihop hela 20 poäng på tio spelade matcher. Man har endast åkt på två nederlag och en målskillnad på 16-8 talar för sig. Senast gästade Yxhults och man kunde enkelt vinna med imponerande 4-0. Innan det åkte man på bortaresa mot bottenlaget Villastaden och en tung förlust, 2-1, skrevs slutresultatet till. Idag gästar man Karlskoga som är ett betydligt mycket bättre lag och en tuff uppgift väntar. Hade man haft hemmaplan hade jag inte tvivlat på detta gäng, men nackdelen är dock att man visat sig vara oerhört sårbara på bortaplan och jag måste ge detta lag avslagsstämpeln.

Karlskoga placerar sig ett hack under Franke i tabellen med 18 inspelade poäng och man kämpar för att återigen nå tvåan. Efter en del spelartapp innan säsongen är jag än dock imponerad över hur man lyckats lösa en så pass stabil trupp med vinnarmentalitet. Till skillnad från Franke har man presterat på bortaplan men desto sämre på hemmaplan. Och då kan man undra hur ett lag kan vara sämre på hemma mark? Det gör jag med då det alltid är lättare att prestera hemma. Vänder man bara detta spöke och negativa trend så lär man ta taktpinnen i denna serie och flyttas upp. Idag ställs Franke som motståndare och kommer man bara upp i nivå så är man bättre i grund och botten. Spik!

Sammanfattningsvis tror jag mer på Karlskoga som vanligtvis bör slå Franke på hemma mark. Kommer man upp i nivå på hemmaplan så som man gjort på bortaplan lär det gå undan och det förvånar mig inte om man vinner relativt enkelt. Ettan bjuds till ett fint odds på 2,25 och jag måste bara syna. Insatsen får ligga på medel!