struff3Jan-Lennard Struff är en spelare med otroligt hög potential som ställs mot en grusspecialist helt utan meriter från grässpel i första omgången. Det lutar helt klart åt ena hållet och jag har hittat ett bra handikapp-spel.

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: Wimbledon
  • Match: Blaz Kavcic – Jan-Lennard Struff
  • Spel: Struff -3,5 games
  • Odds: 1,75 @ paf
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 12.30

 

Struff är en spelare som ständigt presterar på snabba underlag. Under den franska och tyska inomhus-perioden var han riktigt duktig och emellanåt såg det ut som att han inte hade några svagheter.

Tysken har en väldigt bra serve, tung forehand och stabil backhand. Han läser spelet bra och när jag såg honom spela snabba underlag i höstas så förundrades jag över hans dåliga gräsresultat, men genom att krossa kvalmotståndarna i Wimbledon blev svaret direkt: han håller.

Blaz Kavcic är en slovensk grusräv som gör sitt yttersta för att överleva rent ekonomiskt på tennisen. Han har absolut inga ambitioner att ta sig långt i Wimbledon. Slovenen spelade alltså en gruschallenger förra vecka istället för att värma upp på gräs. Ni förstår att han bara tänker på pengar och överlevnad då. Han får väl 100 kakor för att ställa upp här och är mer all säkerhet väldigt nöjd med det.

Jan-Lennard Struff, 662.JPG

Omställningen till gräs från grus är det knepigaste av dem alla. Kevin Anderson gnällde över det häromdagen. Så, med tanke på att Struff redan fått sig tre matcher på gräs och Kavcic spelat ungefär 3 timmar på gräs senaste två åren så förstår man bara där var denna match är på gång.

Kavcic har aldrig tagit mer än ett set i första rundan av Wimbledon och det troligaste är väl att denna match slutar 3-1 eller liknande till tysken. Med tanke på att man inte spelar tiebreak i avgörade set så känns linan på +3,5 games som ett rakt vinnarspel.

Kavcic vann deras enda möte med 7-5,7-5 som utspelades på grus förra året. Nu är det helt andra förutsättningar och tysken ska vara stor favorit att vinna här.