Champions Hockey League går in i returmötet i åttondelsfinalspelet. Finska storlaget Kärpät har ett två måls underläge att äta ikapp för att få fram minst en förlängning. Lyckas med det mot tjeckiska Sparta Prague som slirar i den inhemska ligan?

  • MatchKärpät – Sparta Prague
  • Liga: Champions Hockey League
  • Speltips: Kärpät
  • Odds: 1,75 @ Nordicbet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 10/11, 17:30

Kärpät V.S sparta prague

Lagen möttes för exakt en vecka sedan nere i Tjeckien och i Prag. Favoritskapet inför den här åttondelsfinalen stod på Kärpät. Laget lyckades även ta del av favoritskapet när laget gjorde 1-0 efter drygt sex minuter in i den första perioden. Men i den andra perioden var det ett effektivt hemmalag som vände på matchen och kvitterade till 1-1 och tog ledningen i slutet av perioden.  I mitten av slutperioden kom så även 3-1 trots rejält spelövertag från finnarnas sida. Kärpät lyckades reducera till 2-3, men tjeckerna skulle få sista ordet av svensk bekantingen J. Hlinka som satte 4-2 med dryga fyra minuter kvar att spela.
Resultatet går summera som missvisande sätt till målchanser, skott på mål och spelövertag. Att resultatet var oväntat kan vi saxa in från Champions Hockey League’s hemsida ”Sparta 4-2. Wouldn’t have guessed that Kärpät would be the team that would be most in trouble of all the Finnish teams.”

Båda lagen har haft ett veckolångt uppehåll efter det första mötet på grund av landslagsspel. För Kärpät’s del var förlusten den första på fyra matcher inkluderat det inhemska ligaspelet. I SM Liiga går Kärpät som tåget och har efter nitton omgångar trettiosju poäng och ligger på en tredje plats. Kärpät är ett av Europas bästa hemmalag och är för stunden SM Liigas andra bästa hemmalag.

Sparta Prague tog en skön seger i Champions Hockey League då spelet i den inhemska ligan hackat lite på den sista tiden. Sparta Prague befinner sig däremot på en fjärde plats efter sjutton spelade omgångar med trettioen poäng på kontot.  Bortaspelet har inte varit det bästa då det bara har blivit tre segrar på nio försök, men laget har bara gått poänglösa på bortais i den inhemska ligan två gånger av dessa nio matcher.

Lyckas Kärpät vända på det här?
Förutsättningar för det finns absolut. Varför? Jo för att Kärpät är Kärpät. Det finska storlaget som ångar på och ligger i toppen av den inhemska ligan år efter år. Även Champions Hockey League spelet har varit lyckat under nuvarande säsongen. Laget vill verkligen inte att det tar slut redan ikväll, då det finns betydligt mer kapacitet för att kunna vara med att slåss om Champions Hockey League titeln.
Kärpät är ett av Europas bästa hockeylag på hemmaplan och förlorar inte många matcher i hemmaborgen under säsongen. Kärpät har inte förlorat en enda match sen Champions Hockey League kom till på hemmaplan. Det vill säga totalt sju matcher.
Finnarna nådde semifinalspel förra säsongen och vill ännu mer än så i säsongens upplaga. Att då med ett veckolångt uppehåll och returmöte mot Sparta Prague som inte rosar marknaden på bortais ska förutsättningarna finnas att 0-2 underläget inför matchen skall gå att hämta in. Men då måste segern komma, och det gör den. Kärpät är ett bredare, starkare och mer disciplinerat lag än Sparta Prague.
Hemmasegern spelas till 1,75 hos Nordicbet.