Champions Hockey League spelar ikväll returmötet från den första semifinalen. Förutsättningarna är glasklara mellan Kärpät – Frölunda. Hemmalaget måste vinna med minst två mål för att nå förlängning. Medan det räcker för Frölunda att bara förlora med ett mål då laget vann det första mötet. Bortamål räknas inte men Frölunda lär inte gå vidare om laget backar hem, eller?

  • Match: Kärpät – Frölunda
  • Serie: CHL
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,90 @ William Hill
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 20/1, 17:30

Kärpät V.S frolunda_200

Lagens första möte förstördes till stor del under den andra perioden när Frölunda hade en 2-1 ledning hemma i Göteborg. Matchen fick avbrytas i ett par timmar på grund av att isen i arenan hade spruckit. Matchen började dock strålande med två mål på drygt två minuter, 1-1 var ställningen då.
Sen när väl matchen kom igång var det Frölunda som utnyttjade det bäst. Det tog inte lång tid innan 3-1 stod på tavlan och 4-1 hann komma innan den ”långdragna” andra perioden var över. Kärpät lyckades reducera i den sista perioden av den gamle Frölunda-liraren M- Pyörälä och gav laget en något flackare uppförsbacke till returen. Sett över hela matchen var segern välförtjänt åt Frölunda och Kärpät fick inte allt att fungera.

Sen efter semifinalen har båda lagen spelat i varsina inhemska ligor. Båda lagen har vunnit båda sina matcher och Frölunda verkar verkligen ha hittat tillbaka till sitt spel, som laget började säsongen med.
Frölunda tog tunga skalper genom att vända 0-2 till seger 3-2 med serieledarna Skellefteå på bortaplan. Den segern följdes upp med en 3-2 seger borta mot Linköping dagen efter.
För Kärpät’s del slutade det i två segrar med slutresultatet 2-1 efter förlängning.
Båda lagen kommer alltså till spel med bra form!

Kärpät toppar FM-Liiga med sjuttionio poäng efter fyrtio omgångar. Kärpät har även gjort fjärde flest mål i serien.
Frölunda har klättrat uppåt i SHL och har efter sina två segrar hamnat på plats nummer två i tabellen med sextiosex poäng efter trettioåtta matcher.

Det är två lag som har gjort mycket mål i Champions Hockey League. Speciellt Frölunda som inte har lättat på gaspedalen under turneringen.
Frölunda passerade alla sina gruppspelsmatcher över 4,5 mål med råge. Även i slutspelet har det blivit en del mål, då fyra av fem matcher har innehållit minst fem mål.
För Kärpät’s del har det blivit något målsnålare. I gruppspelet gick två av sex matcher över 4,5 och två matcher stannade på exakt fyra. I slutspelet har tre av fem matcher resultat i minst fem mål.

Med förutsättningarna inför kvällens match är det glasklart att Kärpät måste gå för segern. Samtidigt som Frölunda uttrycker sig på sin hemsida att laget ska inte backa hem. Mycket tack vare det spel den senaste tiden. Målskyttet har kommit igång, men även för att laget inte vill hamna i ett tidigt underläge.
Kärpät är hemmastarka och har öst in mål på hemmaplan. Där snittar laget nästintill tre gjorda mål per match.
Det är två lag som spelar samma spelstil med hög fart och hög forechecking. Det kommer leda till en match med högt tempo och målchanser. Kärpät måste vinna med minst två mål för att kunna ta sig vidare. Laget måste vinna med minst tre för att göra det under ordinarie tid. Därav kommer målvakter att plockas om ställningen är med ett ettmålsunderläge för Kärpät eller tremålsunderläge för Frölunda.
Jag ser inte att något av lagen ska ha några problem att göra minst två mål vardera och båda lagen har nästan inga skador alls.
Så med Finland’s bästa lag mot Sverige’s näst bästa kommer vi garanterat få se en sevärd tillställning med två lag som spelar offensiv ishockey.
Mitt spel blir över 4,5 mål till 1,90 hos William Hill.