Om sammandrabbningen i Tyresö är av större karaktär och betydelse så känns det här desto mer avslaget på förhand där ett så gott som avsågat Karlstad tar emot topplaget Falun. Tror ändå att det här kan bli en hyfsad tillställning av olika anledningar och ett målspel testas.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Karlstad – Falun
  • Spel: Över 11,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00

Karlstad behöver 9 poäng upp till säker mark med ett väldigt svårt spelschema kvar samtidigt som man kommer behöva få med sig en hel del andra resultat. De teoretiska chanserna är mikroskopiska, så utgångsläget är extremt tufft för nykomlingen som nog får se sig besegrat och sikta på att ta nya tag i Allsvenskan till nästa säsong. Falun donerade bort sin hemmaplansfördel i en eventuell semifinal i söndags och det återstår att se om man kan ta tillbaka den. För egen del så rekommenderade jag ett spel på just dalmasarna när man tog sig an en sämre motståndare, men dessvärre så sprang vi in i säsongens absolut svagaste prestation. Bör vara något mer revanschlystet den här kvällen.

Båda lagen ställer upp med samma trupper som senast i söndags där hemmalaget har Daniel Ahl borträknad sedan tidigare medan Johannes Larsson fortfarande är avstängd för bortalagets del.

Karlstad har ingenting att spela för, vilket jag ser som positivt för det här spelet med tanke på motståndet. Något mer avslappnat framåt samtidigt som jag tvivlar på om man kan kommer ta den sista metern i försvarsspelet. Något som speglade av sig i resultatet i söndagens bortamatch mot Helsingborg där man förlorade med hela 11-10 efter ett sent baklängesmål. Kommer krävas en hel del smådetaljer i försvarsspelet i kvällens matcher, speciellt när man ska ta sig an motståndarnas förstakedja. Smådetaljer som jag är något tveksam till om man verkligen orkar ta.

Karlstads 5 senaste matcher har bjudit på 21, 10, 14, 12 och 13 mål. I dem har man släppt in 8,4 mål/match.

Falun var tydligen ointresserade senast. Något jag tror kommer bädda för det motsatta ikväll, med skillnaden att det inte kommer krävas någon hundra procentig insats i anfallsväg om man ska lyckas med att trycka in en handfull mål. Det är även av någon anledning här utanför Dalarna som man allt som oftast kan visa upp en del brister i försvarsarbetet. Landslagsbacken Johannes Larsson avverkar här sin sista match under sin avstängning.

I 9 av 11 bortamatcher för Faluns del har det blivit minst 12 mål. Totalt ligger snittet på 14,35 mål/match, betydligt större siffror att jämföra med när man spelar hemma i Falu Kuriren.


Spelar på att vi får se minst 12 mål i den här matchen.

/Puyol