Ännu en Karlstad match denna lördag där vi vänder blickarna från Carlstad United till Karlstad BK som tar emot Örebro laget Karlslund. Karlstad som förväntat placerar sig i mitten av tabellen ställs idag mot ett motstånd som ligger strax bakom. Det mest intressanta denna eftermiddag är att se hur matchen utspelar sig då Karlstad är bland de lag som släppt in minst på (9) medan Karlslund släppt in hela 27. I detta möte tror jag hemmaplansfördelen spelar stor roll, men även att Karlstad är mycket bättre i grund och botten. Jag har hittat ett fin fint spel som bara måste liras. Häng med!

  • Match: Karlstad BK – Karlslund IF HFK
  • Spel: Karlstad BK 1/1
  • Odds: 2.20 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Analyserar man först Karlslund så kan jag direkt säga att det första man anmärker är de hela 27 målen man släppt in på endast 10 spelade matcher. Man har visat på en fantastiskt dålig defensiv och snittar hela 2,7 insläppta mål per match. Trots det har man ändå lyckats ta tre vinster och ett oavgjort resultat vilket helt klart får ses som godkänt. Två av dessa tre vinster har tagits i de två senaste matcherna där man vunnit med 2-0 mot Rynninge samt 1-2 mot Lidköping. Tack vare dessa resultat har oddset höjt på Karlstad, som vanligtvis hade varit mycket lägre. Att man tagit två raka vinster, kliar inte mig, då jag vet att man är sämre. Avslag!

Ser vi till Karlstad så har man likt Karlslund en riktigt fin svit på sistone, och till och med ännu finare. Hela tre raka vinster har tagits där man visat på rejäl styrka med totalt 14-0 i målskillnad. Först slog man Rynninge med hela 6-0 för att sedan följa upp med Stenungsund 7-0 samt Nordvärmland 0-1. Man har visat på en stark defensiv och producerat rejält framåt och jag är imponerad. Idag möter man ett Karlslund som är på väg uppåt i tabellen, men den resan lär brytas idag då Karlstad enligt mig är mycket starkare.

Avslutningsvis så blir mitt tips ganska självklart. Men då Karlstad endast står i ett odds på 1,45 väljer jag att lira en fina lina som lyder 1/1 vilket innebär att Karlstad ska leda i halvtid och vinna fulltid. Det spelas till en insats på medel!