En nästintill fullomgång av division 2 ska spelas denna lördag och vi får se en rad med fina matcher. En av dessa står mellan två lag som är på samma poäng och sitter och väger i tabellen, nämligen Karlstad och GauthiodKarlstad är egentligen kanske bäst i serien men har verkligen inte utnyttjat sina spelövertag och målchanser, medan Gauthiod varit fram och tillbaka men är nu tillbaks på vinnarbanan efter två raka segrar. Spelbolagen är helt rätt ute då man gjort Karlstad till storfavoriter, och jag tänker inte gå emot utan lirar fast med en annan lina. Häng med!

  • Match: Karlstad BK – IK Gauthiod
  • Spel: Karlstad BK -1,5
  • Odds: 2,24 @ nordicbet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Gauthiod har verkligen blandat och gett i denna serien och man är oklara i sina prestationer. Ett uttryck som är känt är att man har höga toppar men djupa dalar, och det är något som speglar detta gäng. När det går bra och man har flyt så rullar det på, Erik styr uppspelen där bak och anfallsparet Pelle och Emil rullar in bollarna där framme. Men som det är inte alltid det är så och man är också riktigt dåliga när det går emot. Karlstad är ett motstånd som håller i bollen extremt mycket och att man kommer han något spelövertag finns inte på kartan. Utan sitt koncept där mittbackarna, speciellt Erik, får stå och prickskjuta har man inget märkvärdigt framåt att komma med. Det kommer gå emot en hel del idag och vi alla vet hur det har gått hittills vid en sådant scenario. Inte nog med det så möter man enligt mig ett klart bättre lag!

Över till Karlstad som jag börjar bli lite besviken på då man inte får med sig de övertygande vinster som jag hade trott på. Man har spelövertag i varje match och kommer till farliga lägen, men skärpan och kylan finns inte där och man missar oerhört mycket. Sådana saker släpper när som, och när det väl rinner igenom framåt så kommer vi få se ett Karlstad i toppen av tabellen. Man har spetsspelare och en som säkerligen kommer skapa trubbel för Gauthiods tröga försvarsspelare är Desmond som är seriens absolut snabbaste spelare. Sätter han tillsammans med sina kamrater sina målchanser så vinner man detta utan problem. På hemmaplan är man oslagbara och så ska det också förbli.

Så vad blir mitt lir? Karlstad är storfavoriter och spelbolagen är tyvärr helt rätt på det. Jag väljer dock att lira en handikappslina som på förhand ser fin ut då oddset på raka ettan är för liten. Karlstad -1,5 liras med en insats på medel!