Båda lagen kommer från nederlag i senaste omgången där drömmarna om att nå playoff grusades och man får inrikta sig på att bevaka sina placeringar och putsa på sina slutplaceringar. Karlsruher har ett visst övertag i denna match, inte bara i kraft av hemmaplan men man har varit något starkare den senaste tiden än vad Union Berlin varit. Karlsruher vill också glädja fansen i denna match efter att ha kryssat i dom senaste hemmamatcherna och Union Berlin lär få kriga ordentligt.

Match: Karlsruher – Union Berlin
Spel: Karlsruher
Odds: 2.28 @ Pinnacle
Insats: 3.5/10 units
Spelstopp: 19/4 13:00

Karlsruher har fortfarande en realistisk chans att nå playoff inför senaste matchen, men 0-0 borta mot bottenlaget Bielefeld grusade dom chansera rejält. Man fick aldrig riktigt igång sitt spel och det hela kändes avslaget och grått. Nu saknas det 7 poäng från 6:e platsen som man har. Man har fortfarande hygglig chans att avancera i tabellen och få en bättre slutplacering vilket fortfarande motiverar laget stort. 1-3-1 på dom 5 senaste, hemma denna säsong har man varit riktigt starka med 6-7-2 och 26/15 i mål, endast två förluster på hemmaplan på hela säsongen är riktigt bra. Frågetecken finns på Micanski, Schuster är borta.

karlsruherunion

Union Berlin har heller inte längre något att göra med playoff platserna, man hade haft chansen om man spelat bättre i dom senaste omgångarna och förlusten i senaste matchen hemma mot Köln med 1-2 satte punkt för alla drömmar och förhoppningar och man får inrikta sig på att försöka avancera någon till placering från den 9:e man har nu innan säsongen är över. Man har haft en något trevande form efter vinteruppehållet och har nu 1-1-3 på dom 5 senaste där enda vinsten kom hemma mot jumbon Cottbus med 2-0. Borta denna säsong har man 4-5-6 med 20/21 i mål, Union Berlin har nu två raka förlorade bortamatcher med sig i bagaget inför denna match. Saknas i denna match gör Razeek, Parensen och Eggimann.

Karlsruher har inte varit lätta att möta hemma denna säsong och ska man lyckas hitta på något mot detta lag lär man nog komma med betydligt bättre insatser bakom sig än vad Union Berlin har, och dessutom ett betydligt bättre bortafacit än vad Berlin presterat denna säsong. Karlsruher har fortfarande chansen att sluta på en riktigt bra slutplacering i tabellen vilket innebär mer i prispengar och erbjudanden. Uniom Berlin har också chansen att putsa på sin slutplacering men får nog koncentrera sig på att göra det i kommande match då jag inte tror att man kommer att ha så mycket med denna match att göra, Karlsruher som dessutom kommer från ett par oavgjorda resultat på hemmaplan vill nog glädja fansen med 3 fina poäng i denna match. Karlsruher spelas med liten-måttlig insats.