Dags för en måstematch för hemmalaget Karlskrona. Detsamma gäller Hästen, men deras läge är inte lika kritiskt. Rättvisan säger att hemmalaget kommer vinna denna match, men frågan är hur min känsla för den är idag.

  • Match: Karlskrona – Vita Hästen
  • Serie: Kvalserie Allsvenskan
  • Speltips: Karlskrona
  • Odds: 1.72 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 27/3, 19.00

Karlskrona tog senast en starka seger med 6-5 hemma mot Tingsryd. En match som man borde ha vunnit under ordinarie tid, men lyckades på nåt sätt tappa den 3-2 ledning med hade i sista perioden till 3-5 på en dryg minut. Allt gick in och studsarna var med Tingsryd. Matchen vände man tillslut ändå och vann med 6-5 efter straffar. Själva matchen förde man i 60 minuter så segern var inte mer än rättvis, men oturen grinade dem lite i ögat. Nu söker man revansch mot Hästen som vann det första mötet i Norrköping med 4-0. Även det ett resultat som kändes aningen orättvist, men just i det läget så var det Hästen som var effektiva framför eget mål. Då spelade man på bortaplan och ikväll spelar man hemma igen och det är verkligen som natt och dag för KHK. Man har under säsongen bara vunnit 2 av 26 bortamatcher och målskillnaden låg på brutalt dåliga 37-107 i allsvenskan denna säsong. Lägg därtill att man hunnit förlora tre bortamatcher här i denna kvalserie och får också lägga till 2-13 i målskillnad. Hemma har man spelat bra under säsongen för att vara nykomling. Totalt tog man 31 poäng och hade bara -9 totalt i målskillnadenLite skillnad mot bortaplan där man spelade hem 6 poäng och hade -70 mål. Hemmafördelen har varit enorm för alla lag denna kvalserie och av de poäng som delats ut hittills så har hemmalagen plockat hem 39 av 54 möjliga poäng. KHK har vunnit alla tre matcher hemma än så länge. När man mötte Hästen borta så var man enligt folk som var där numret större än Hästen, vilket syntes på spelet. Däremot hade man en förmåga att inte ta sig in på mål och det var det som avgjorde matchen. Nu är man på hemmaplan och då är det en annan femma. KHK bör ta tre poäng idag.

Vita Hästen har under säsogen varit väldigt upp och ner. Spelet har inte stämt till fullo, men ändå gick man och vann både grundserien och den södra Allettan. På senare tid har man ersatt tränaren Patrik Klüft med succétränaren från Almtuna, Peter Hånberg. Man har visat upp ett stabilare försvarspel under hans ledning, men jämför man spelarmaterial här så ska verkligen KHK vara ett nummer för stort, trots att de var superjumbo i hockeyallsvenskan. Hästen har ett bra lag för ettan, och skulle säkerligen inte göra bort sig helt i allsvenskan, men KHK har slagit bland annat Djurgården på hemmaplan denna säsong och då tycker man att inte Vita Hästen vara något problem. Vita Hästen var mer eller mindre utspelade senast mot Björklöven på bortaplan och när 3-2 målet kom till Löven med 36 sekunder kvar så en kompis till mig ett sms; ”Det mest rättvisa målet jag sett under hela denna säsong”. Det talar lite för hur det såg ut och hade man tagit minst en poäng däruppe så hade förutsättningarna och säkert deras huvuden varit på ett annat ställe  idag. Nu ska man ladda om för ytterliggare en tuff bortamatch två dagar senare. Visst, man flög från Umeå, men att åka Umeå till Karlskrona på mindre än två dagar och dessutom ha en tung förlust i ryggen tar säkert på kroppen. Det är division ett-spelare vi pratar om, inte spelare från NHL eller Elitserien som är vana med täta matcher och flyg. Vita Hästens målvakt Alexander Bergh är magsjuk och hans medverkan är osäker, i vilket fall så lär inte hans tillstånd inte vara på topp oavsett.


Även här sätter jag hemmafördelen högt och hade Hästen spelat hemma så hade det nog blivit tvärtom, men hemmaplan väger såpass tungt att jag väljer Karlskrona att vinna under ordinarie tid till oddset 1.72 hos Betsson med en insats lite över medel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden