Hockeyallsvenskan står för intresset under fredagen. Fem matcher ska spelas och åter igen dags för två lag på den övre halvan att göra upp. Karlskrona mot Vita Hästen i Telenor Arena. Karlskrona kommer till spel med en seger medan Vita Hästen förlorade mot bottenlaget AIK på hemmaplan. Kan Karlskrona utnyttja Vita Hästen’s dåliga insats senast?

  • Match: Karlskrona – Vita Hästen
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Karlskrona
  • Odds: 2,15 @ Betsafe
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 21/11, 19:00

Karlskrona vann i lagets senaste match. Då hemma mot Asplöven med 3-1. En match där Asplöven var något bättre i inledningen av matchen men Karlskrona tog ledning och jobbade sig in i matchen. Asplöven kunde kvittera med knappa minuten kvar av den andra perioden. Men Karlskrona skulle återta ledning och satte 2-1 relativt tidigt i slutperioden. Ett mål som blev matchavgörande och 19:59 spikar hemmalaget segersiffrorna i öppen kasse.
Segern innebar Karlskrona’s första efter tre raka förluster. Med två segrar på lagets fem senaste är Karlskrona seriens elfte formstarkaste lag med sina sex poäng.
Men trots det ligger Karlskrona högt upp i tabellen. Med trettiosju poäng efter tjugofyra omgångar ligger laget på en sjätte plats. Med endast fem poäng bakom serieledarduetten Malmö och Vita Hästen. Men det är bara ett poäng ner till nian Södertälje som ligger utanför play-off.
Hemma i Telenor Arena imponerar Karlskrona även den här säsongen. Med tjugofyra poäng på tolv hemmamatcher är laget seriens tredje bästa hemmalag. Detta via en statistik på åtta segrar, varav en efter övertid/straffar, fyra förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 40-26.
Karlskrona har på lagets fem senaste hemmamatcher fyra segrar och en förlust.

karlskrona_200 V.S vitahasten_200

Vita Hästen gjorde ingen jätteinsats i förra omgången när AIK var på besök. I en målrik första period där AIK hade både 1-0 och 2-1 stod det 2-2 när perioden var slut. I den andra var det bara AIK som svarade för målet och gick fram till en 2-4 ledning. Vita Hästen reducerade i slutet av matchen till 3-4 men kom aldrig närmare än så utan AIK kunde istället sätta 5-3 i öppen kasse.
Vita Hästen har tre segrar på lagets fem senaste matcher men har bara skramlat ihop sju poäng. Det gör laget till seriens nionde mest formstarka lag.
Med förlusten senast tappade laget förstaplatsen. Men inte poängmässigt utan för sämre målskillnad jämfört med Malmö.
Vita Hästen har imponerat på bortaplan och har på lagets tolv spelade bortamatcher nitton inspelade poäng. Det gör laget till seriens tredje bästa bortalag. Med en statistik på sju segrar, varav tre efter övertid/straffar, fem förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 27-24.
Vita Hästen förlorade lagets senaste bortamatch mot Rögle med 2-0 och har tre segrar på lagets fem senaste bortamatcher.

Säsongens andra möte av fyra.
Det första mötet spelades i Norrköping och med Vita Hästen som hemmalag. En match som Vita Hästen tog ledning i men Karlskrona vände för att sedan se Vita Hästen vända tillbaka. Dock så kvitterade Karlskrona till 3-3 med endast sexton sekunder kvar av matchen och avgjorde sedan under straffläggningen.

Hemmastarka Karlskrona mot borta starka Vita Hästen.
Där jag tror hemmalaget kommer dra det längsta strået. Detta då Karlskrona har börjat hittat sitt spel igen. Laget gjorde en grym hemmamatch senast mot Asplöven som hade fyra raka segrar inför mötet och kunde bryta sin negativa trend. Laget har ett gott självförtroende och saknar få spelare i truppen. Medan Vita Hästen gjorde en riktig dålig insats mot ett formsvagt AIK och föll med 3-5. Frågan är om Vita Hästen har glömt bort att laget är nykomlingar och tror att segrar är inga problem att ta mot sämre lag. I så fall kommer det bli en tung period för laget framöver.
Jag tror laget åker på sin andra raka förlust under fredagskvällen. Karlskrona är ett av seriens bästa hemmalag och det är oftast otroligt mycket publik på matcherna som hejar på laget vilket är ett enormt lyft för hemmalaget.
Karlskrona har spelat bra en längre tid och fick äntligen med sig ett resultat i förra omgången medan Vita Hästen ser allt mer bleka ut. Ett laddat hemmalag som tog en tung seger efter straffar i lagens första match har ett psykologiskt övertag över motståndarna.
Fredagsmatch i en trolig fullsatt Telenor Arena med ett laddat hemmalag gör att jag tror att Karlskrona tar sin andra raka seger och sin sjätte av dom sju senaste hemmamatcherna.
Mitt spel blir Karlskrona som segrare till 2,15 hos Betsafe.