Rond två i kvalet mot SHL. Västerås har ett noll i matcher efter ett sent avgörande i den första matchen. Matchen var Västerås men Karlskrona spelade bra fem mot fem och hade ett säkert försvarsspel. Dustin Johner blev matchens bästa spelare med sina två mål för Västerås. Blir han matchhjälte även ikväll?

  • Match: Karlskrona – Västerås
  • Liga: Hockeyallsvenska finalen
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,97 @ ComeOn
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 6/3, 19.00

karlskrona_200

 

Västerås vann den första matchen i playoffet med stor dramatik. Det började med att bortalaget, Karlskrona tog ledningen med 1-0 redan efter trettiotre sekunder. Fortsättningen präglades av ett spelförande hemmalag, men där Karlskrona visade upp ett starkt försvarsspel. Det dröjde ända fram till den femtonde spelminuten i den andra perioden innan kvittering kom. Då satte Dustin Johner 1-1 och efter två spelade perioder ledde Västerås skotten med 26-10.
Den tredje perioden blev något jämnare men Västerås var allra vassast och med två och fyrtiotvå kvar av matchen sätter Dustin Johner sitt andra mål för matchen och ser till att Västerås tog ledningen i matchserien.
Från matchen kan vi även ta med oss att Karlskrona drog på sig alldeles för många utvisningar, hela fem powerplay-möjligheter fick Västerås utan att ta tillvara på dom. Det kommer inte att ske igen att Västerås missar så många powerplay-lägen.

Karlskrona var under grundserien ett målglatt lag och öste in mål. Laget gjorde totalt hundrafemtionio mål och det gav ett målsnitt på 3,02 gjorda mål per match.
Laget gjorde i stort sätt lika många mål på hemmaplan som på bortais. Hemma mäktade man med att göra sjuttionio mål och det resulterade i ett målsnitt på 3,03 mål per hemmamatch.
Av Karlskrona’s tjugosex hemmamatcher passerade femton matcher över linan 4,5 mål.

vasteras_200

 

Västerås med ett steg närmare SHL och behöver nu ”bara” vinna två matcher ytterligare.
Laget var nästan likt Karlskrona med målfabrikationen, men inte lika målfarliga. Man nätade hundrafyrtiofyra gånger under säsongen och det gav ett målsnitt på 2,76 gjorda mål per match.
På bortaplan var Västerås ofantligt starka. Men framförallt spelade laget dom flesta av sina målrika matcher på resande fot. Där gick femton av tjugosex bortamatcher över linan 4,5 mål och Västerås snittade sina bortamatcher på 5,1 mål.
Västerås var även det lag i serien som hade det sylvassaste powerplay-spelet med framförallt Dustin Johner i spetsen.

Fyra möten under grundserien och alla matcher stannade under 4,5 mål. 
Även det första playoff-mötet stannade under kvällens lina och innehöll tre mål.

04.03.15HOCVästeråsKarlskrona2 : 1
18.02.15HOCKarlskronaVästerås2 : 1
(1 : 1)
27.12.14HOCVästeråsKarlskrona1 : 3
11.11.14HOCKarlskronaVästerås1 : 3
02.10.14HOCVästeråsKarlskrona0 : 4

Vad är det som ens talar för överspelet?
Det är i grund och botten två oerhört målfarliga lag. Under grundserien öste lagen in mål i var och varannan match. Däremot har det gått något emot när lagen just mött varandra, då försvarsspelet har prioriteras i dom flesta matcher.
Det tror jag inte det kommer göra lika mycket ikväll. Det på grund av att Telenor Arena har fått tillstånd att utöka antalet i arenan och det lutar åt fullsatt och ett nytt publikrekord.
Ett taggat hemmalag som inte alls visade fram det offensiva i lagets senaste match och ska man lyckas vinna över Västerås i tre matcher av fem måste offensiven kliva fram. Det håller inte att spela försvarsinriktat mot Västerås, då kommer laget att straffas. Det blev det ett tydligt bevis på senast!
Så med en laddad hemmapublik som kommer skrika fram sitt lag kommer vi få två lag som är taggade på vad som komma skall och vetskapen om vad som väntar.
Västerås misslyckades med sitt powerplay senast men det kommer knappast behövas alltför många chanser till innan ligans bästa lag i powerplay hittar målet. Det gäller för Karlskrona att inte dra på sig lika många utvisningar ikväll.
En match som betyder extremt mycket och Karlskrona har verkligen inte råd att förlora den här matchen, då måste laget vinna två matcher i Västerås.
Med en match som det står mycket på spel om och två lag som inte kommer hålla igen och jag tror det ska mycket till om vi ska få sex raka möten under 4,5 mål.
Därav blir mitt spel över 4,5 mål till 1,97 hos ComeOn.