Toppmatch i Hockeyallsvenskan. En match som kan avgöra om vilket lag som kommer gå direkt till SHL och vilket lag som kommer få kvala sig vidare. Jag förväntar mig en tät och jämn drabbning som det alltid brukar blir när Karlskrona möter Västerås.

  • Match: Karlskrona – Västerås 
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Under 5,0 mål 
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 18/2, 19.00

Karlskrona toppar Hockeyallsvenskan med åttiosju poäng efter fyrtiosju omgångar. Laget leder med ett poäng före tvåan Malmö och två poäng före just motståndarna Västerås.
Formen är det inget fel på då Karlskrona vann sin senaste match mot AIK med 3-2 efter förlängning och tog därmed sin andra raka seger och den tionde på lagets elva senaste matcher.
En stor orsak till lagets framgång är att man har visat upp ett stabilt och säkert försvarsspel. Laget har endast släppt in nitton mål på dessa elva matcher. Ett snitt på imponerande 1,72 insläppt mål per match.

Hemma i Telenor Arena har Karlskrona nästan rosat marknaden under hela säsongen. Det har blivit femtioen poäng och det gör laget till seriens andra bästa hemmalag.
Med bara fyrtiosex insläppta mål är Karlskrona det lag som har släppt in andra minst mål på hemmaplan. Ett snitt på två insläppta mål per hemmamatch.
Karlskrona besegrade BIK Karlskoga i sin senaste hemmamatch med 2-1. På dom fem senaste hemmamatcher har tre matcher stannat under 5,0 mål.

karlskrona_200V.S vasteras_200

Västerås går även dom ruggigt bra. Åttiofem poäng efter fyrtiosju omgångar och bara ett poäng bakom tvåan Malmö och två bakom serieledande Karlskrona när det återstår fem omgångar.
Västerås har tagit poäng i fyra av sina fem senaste matcher och kommer nu närmast från en 2-0 seger mot Mora på bortaplan.
Västerås är det lag som har släppt in minst mål i hela Hockeyallsvenskan. Laget har släppt in hundrafem mål under hela säsongen och det ger ett imponerande snitt på 2,23 mål per match.

Västerås är seriens bästa bortalag. Det blev seger senast och poäng i den sjunde bortamatchen på raken, varav fem av dessa matcher är segrar. Laget har totalt spelat ihop fyrtiotre poäng efter tjugofyra bortamatcher.
Inte nog med det så är Västerås tillsammans med Mora de lag som släpper in minst mål på bortaplan, bara femtiosju stycken. Det ger ett snitt på 2,37 mål per match.
På dessa matcher har bara två matcher passerat över 5,5 mål.

Tre möten den här säsongen och samtliga under 5,0 mål.
Först vann Karlskrona med 4-0 på bortaplan i Västerås.
Den andra matchen vann Västerås på bortais med 3-1.
I lagens senast möte vann Karlskrona med segersiffrorna 3-1. Noterbart är att samtliga möten den här säsongen har slutet med en bortaseger.

Vilket lag närmar sig SHL med bara fem omgångar kvar?
Det låter jag vara osagt, en otroligt svår match på förhand att utse vinnaren i då det är två formstarka lag som tar sig an varandra. Lagens bästa form är speciellt i försvarsspelet. Lagen har släppt in ofantligt lite mål under den senaste tiden och sett över hela säsongen.
Karlskrona på hemmaplan slutar med en stark defensiv och det är inte många matcher som laget har släppt in fler än två mål i hemmaborgen. Laget är även seriens andra bästa hemmalag.
Västerås vill inte vara sämre på bortaplan. Där har laget släppt in minst antal mål och är seriens bästa bortalag.
Två lag som kommer till spel med vetskapen om hur viktiga poängen är och båda lagen vet att det besökande laget har vunnit samtliga möten den här säsongen.
Det kommer bli en match där inget av lagen kommer bjuda på någonting gratis och verkligen ge allt för att hålla tätt. En matchbild att förvänta är att Karlskrona kommer vara det spelförande laget men ändå avvaktande och inte gå på alldeles för hårt medan Västerås kommer försvara sig och satsa på kontringar.
Med tre så viktiga poäng på spel och med två lag med seriens bästa defensiver och målvakter gör att jag väljer att spela under 5,0 mål inklusive övertid och straffar till 1,80 hos bet365.