Även här har vi en riktigt viktig match. Tingsryd leder serien på 12 poäng och matchen är absolut viktigast för Karlskrona som bara har skrapat ihop 6 poäng hittills, båda är segrar på hemmaplan.

  • Match: Karlskrona – Tingsryd
  • Serie: Kvalserie Allsvenskan
  • Speltips: Karlskrona DNB (står under matchodds hos bet365)
  • Odds: 1.85 @ Bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 25/3, 19.00

Karlskrona var dunderjumbo i allsvenskan, men det är en sak man har haft problem med denna säsong, och det är spelet på bortaplan. Man har under säsongen bara vunnit 2 av 26 bortamatcher och målskillnaden låg på brutalt dåliga 37-107 i allsvenskan denna säsong. Lägg därtill att man hunnit förlora tre bortamatcher här i denna kvalserie och får också lägga till 2-13 i målskillnad. Hemma har man spelat bra under säsongen för att vara nykomling. Totalt tog man 31 poäng och hade bara -9 totalt i målskillnaden. Lite skillnad mot bortaplan där man spelade hem 6 poäng och hade -70 mål. Det är en av de stora anledningarna varför jag väljer Karlskrona idag. Hemmafördelen har varit enorm för alla lag denna kvalserie och av de poäng som delats ut hittills så har hemmalagen plockat hem 34 av 45 möjliga poäng. KHK har vunnit båda sina matcher hemma än så länge. Tittar man på Karlskronas lag så har de kanske den sämsta truppen i allsvenskan och det är inte mer än rätt att de har gått till kvalserien, men i såna här match spelar som sagt hemmafördelen in väldigt mycket och dessutom viljan att vinna. Just viljan är den andra anledningen. Självklart vill Tingsryd vinna matchen, men de har en förstaplats i serien och kan förmodligen spela lite mer avslappnat, vilket säkert kommer vara positivt på sitt sätt, men Karlskrona måste vinna här annars kan man säga att det nästan är kört för dem. Det är mer eller mindre sista chansen och de kommer offra varenda kroppsdel för att vinna, speciellt inför de tretusen hemmafans som har kommit dit. Jag tror absolut inte man förlorar denna match, mycket tack vare hemmaplan och sista chansen att hänga på topplagen.

Tingsryd är även dem ett ganska dåligt lag för att spela allsvenskan. Det har varit en mycket speciell säsong för laget då man haft många spelare som gått in/ut i laget. Man mötte Karlskrona för ett par dagar sedan och vann med hela 5-1. Ett resultat som enligt matchbilden bör ha varit mycket jämnare. Problemet Karlskrona hade är det som man haft under hela säsongen på bortaplan, svårt att ta sig in på mål och svårigheter att få bort pucken från eget mål. På hemmaplan är man som sagt ett annat lag. Tingsryds stora stjärna denna säsong har varit Jordan Smotherman. En spelare som är stor, tuff att möta och har ett riktigt vasst skott. Tingsryd har också en bra målvakt i Michal Zajkowski. Jag tror dock att KHK tar revansch och är det nånstans man ska göra det så är det hemma i Telenor Arena, ingen annanstans.


Som sagt hemmafördelen lägger jag återigen stor vikt på och därför spelar jag Karlskrona Draw No Bet till oddset 1.85 hos Bet365 med 4 units. Spelet står under matchodds, men eftersom det är europeisk hockey så ingår inte övertid/straffar, därför får vi pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden