Två matcher återstår för att fullborda omgång fyrtiotre i Hockeyallsvenskan. Med endast tio omgångar kvar av grundserien och bara trettio poäng kvar att spela om är matcherna viktiga framöver. Med en toppmatch på menyn där Karlskrona möter Rögle. Karlskrona som kommer till spel med sex raka segrar mot Rögle’s två. Kan Rögle bryta segersviten eller är Karlskrona för tunga på hemmaplan

  • Match: Karlskrona – Rögle 
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: X2 
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 28/1, 19:00

Karlskrona fortsätter att ånga på. I den förra omgången besegrades Timrå på bortaplan med 2-1 efter straffar. Segern innebar att Karlskrona inte mindre än tog sin sjätte raka seger.
Med den fantastiska formen har Karlskrona tagit tretton poäng av femton möjliga under dom fem senaste omgångarna. Det gör Karlskrona till seriens andra formstarkaste lag.

Inte nog med att formen är bra så hjälper det laget att blanda in sig i den absoluta toppstriden. Karlskrona har efter fyrtiotvå omgångar tagit sjuttiosju poäng. Det gör att Karlskrona placerar sig på en tredje plats med bara två poäng upp till ettan Malmö och tvåan Västerås. Som dessutom har en match mer spelad.

I Telenor Arena är Karlskrona ett utav Hockeyallsvenskan bästa lag. Karlskrona har spelat tjugo hemmamatcher och har på dessa matcher tagit fyrtiofem poäng. Det gör Karlskrona till seriens andra bästa hemmalag.
Karlskrona besegrade i sin senaste hemmamatch Oskarshamn med 3-1. Det innebar lagets fjärde seger på sina fem senaste hemmamatcher.

karlskrona_200V.S rogle_200

Rögle har en något svagare form än motståndarna för kvällen. Däremot har spelet kommit igång bättre på slutet och laget har nu två raka segrar efter att ha besegrat Mora på hemmais i den förra omgången med 3-2. Rögle tog ledningen i slutet av den första perioden. Kvitteringen kom under mellanakten och Mora vände på steken i inledningen av den tredje perioden. Rögle kom tillbaka starkt och kvitterade, och med bara drygt tre minuter kvar av matchen kom det avgörande 3-2 målet för hemmalaget.

Med nio inspelade poäng under dom fem senaste omgångarna är Rögle Hockeyallsvenskans sjunde formstarkaste lag. Men med en stigande form och poäng i fyra av dom fem senaste omgångarna har Rögle alla förutsättningar att ge sig in i striden om direktplatserna till SHL. Rögle står just nu på sjuttioen poäng efter fyrtiotvå spelade matcher och ligger på en femte plats i tabellen. Laget har åtta poäng upp till lagen på direktplatserna och dessa lag har även en match mer spelad.

På bortaplan är inte Rögle lika framgångsrika som på hemmaplan. Men helt bedrövliga är laget inte som har efter tjugo bortamatcher tagit tjugofyra poäng. Det gör Rögle till seriens sjunde bästa bortalag.
Däremot är inte formen på bortaplan något vidare då laget föll för den femte bortamatchen på raken, när laget fick se sig besegrade med 2-3 på bortaplan mot Timrå. Noterbart är att Rögle har kryssat i tre av dessa fem matcher.

Det sista mötet mellan lagen för säsongen under grundserien.
Det första mötet spelades i Ängelholm. Där vann Karlskrona med 5-2.
Lagens andra fight spelades i Karlskrona och återigen vann Karlskrona, fast nu med 5-3.
I det senaste mötet vann äntligen Rögle med 4-3. Där satte Rögle 4-3 målet med endast sjutton sekunder kvar av matchen.
Sen Karlskrona tog steget upp till Hockeyallsvenskan har lagen mött varandra fyra gånger i Telenor Arena. Det har resulterat i tre segrar för Karlskrona och en för Rögle.

Förlust för Rögle här och direktplatserna till SHL blir långt långt bort.
Därför tror jag Rögle kommer sälja sig mycket dyrt i den här matchen. Laget kommer med busslaster av supportar som ska hjälpa sitt Rögle att plocka med sig minst ett poäng.
Rögle har haft problem mot Karlskrona den här säsongen, men tog en skön seger i lagens senaste möte då Rögle trots flertalet ledningar som blev kvitterade med att avgöra matchen med endast sjutton sekunder kvar. Psykologiskt viktigt.
Karlskrona har en grym form och sex raka segrar. Men laget närmar sig alltmer än förlust då spelet blivit något sämre i dom senaste matcherna. Medan Rögle har vänt en negativ trend och är nu uppe i två raka segrar. Rögle har inte fått spelet att fungera den senaste tiden på bortaplan men har trots det tagit poäng i tre av sina fem senaste bortamatcher, och samtidigt tagit poäng i elva av tjugo bortamatcher den här säsongen.
Ett skadefritt Rögle som nästan är piskade att plocka poäng i den här matchen för att ha en chans att kunna nå en direktplats till SHL utan att behöva vinna åtta av dom nio sista omgångarna.
Ett Rögle på uppgång mot ett Karlskrona med sämre insatser på slutet gör att Karlskrona är för stora favoriter i en tuff match på förhand enligt mina ögon.
Sviter är till för att brytas, Rögle med fem raka bortaförluster mot Karlskrona’s sex raka segrar.
Mitt spel blir att Rögle klarar av minst kryss till 1,80 bet365.