Mora hade ingen lycka i det stora daladerbyt där man blev totalt krossade av Leksand med 5-0 i globen. Resan går vidare ner mot Karlskrona där man får chans till en snabb revansch, men det är många skador och sjukdomar som stör laget. Bjudodds!

  • Match: Karlskrona – Mora
  • Spel: Karlskrona
  • Odds: 3,80 @ svenska spel
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Karlskrona är tokjumbo i hockeyallsvenskan och har bara skrapat ihop futtiga 23 poäng på 34 omgångar. Det har främst varit bortaspelet som varit under all kritik då man endast tagit tre poäng på resande fot. På hemmais har man dock varit lite bättre och formen på hemmaplan på slutet ser lovande ut. Man har tre raka vinster hemma i Telenor Arena och man slog dessutom Mora här senast det begav sig med 2-1. Karlskrona har en dag extra vila till skillnad från Mora som spelade derby i lördags, så man har förhoppningar att hinna få tillbaka en del spelare som var borta mot Södertälje.

Mora åkte som sagt på en stjärnsmäll senast mot Leksand och man föll ihop som ett korthus efter att Anze Kopitar avbrutit matchen med en knäskada i första perioden. Man har haft stora skadeproblem och sjukdomar på slutet och det var flertalet spelare som även tvingades spela trots sjukdom mot Leksand. Nu är även NHL-lockouten över och det innebär att inte heller Bobby Ryan kommer till spel mot Karlskrona. Möjligt att Mikael Wikstrand och Tom Nilsson ansluter till truppen direkt när man landat i Sverige men det borde vara slitna kroppar där efter JVM äventyret.

Nej, det är minst sagt ett stukat Mora som glider ner till Karlskrona och 3,80 på hemmalaget kommer man inte få efter dagens slut. In och fynda!

/e@sy