Hockeyallsvenskans grundserie är över och vi går nu in i ett playoff för att få fram ännu ett lag till kvalserien. Väldigt svårtippad match nere i Karlskrona där hemmalaget gästas av ett formstarkt Mora. Skippar 1×2 här och går istället på ett under/över spel. Häng på!

  • Match: Karlskrona – Mora
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Karlskrona har överraskat stort den här säsongen och låg länge med i toppen av hockeyallsvenskan. Men som väntat så orkade man inte hela distansen och i slutändan så hamnade man på en femteplats med 85 inspelade poäng. Nu vann man sin senaste match mot jumbon Björklöven (6-3), men formen på slutet har varit väldigt tveksam. Innan den matchen hade man nämligen sex (!) raka förluster på kontot, och då hade man fortfarande en direktplats till kvalserien att spela om. Nu ska det sägas att man haft lite skadebekymmer på nyckelspelare på slutet, men känslan är ändå att bränslet tagit slut lite. Men dessa förluster på slutet spelar mindre roll i detta playoff, nu är det bara att ladda om, inför ett förmodligen fullsatt Telenor Arena. Tränare Janne Karlsson har talat om Moras tighta försvarsspel och att man är kontringsstarka, vilket stämmer till en viss del. Kontringsstarka är man helt klart, men tycker herr Karlsson att Mora är tighta i defensiven har han inte sett många matcher den här säsongen. Här har Karlskrona alla chanser att straffa Mora och när man nu fått tillbaka Alexander Bergström från skada så spetsar man till offensiven ordentligt. Bergström hade näst bäst poängsnitt i hockeyallsvenskan då han stod för exakt en poäng per match.

Stefan Gråhns missar dagens match då han är avstängd, vi sätter även ett frågetecken för Jesper Jensen.

morakarlskrona

Mora fick slita in i det sista för att nå detta playoff, där man blev klara först i den sista omgången då man bortaslog Oskarshamn med 5-2. Det innebar även att man klev om Rögle i tabellen och startar alltså med två bonuspoäng i den här miniserien. Till skillnad från Karlskrona så har Mora knallform för dagen där man tagit poäng i 12 av sina 13 senaste matcher. Det är utan tvekan den fina offensiven som bidragit mest till dessa poäng och där är dalmasarna rejält rustade tycker jag. Man har även spetsat till offensiven ytterligare genom att låna in Daniel Hermansson ifrån Almtuna. Hermansson har redan gjort två matcher i moratröjan och har levererat direkt med tre mål och en assist. Men defensivt är inte Mora bra och ser vi till de två senaste matcherna mot Oskarshamn och Malmö så ger man bort en massa mål, något som man inte har råd med varken i playoff eller kvalserie. Får man ordning på försvarsspelet så kan Mora gå väldigt långt, men det är inte troligt att man löser detta på ett par dagar. Man kan inte förlita sig på Mantas Armalis i kassen, som fått slita hårt säsongen igenom.

Johan Alcen spelar inte dagens match och vi sätter även ett frågetecken för Alexander Ribbenstrand som inte spelade senast mot Oskarshamn.


Jag har sett att många är oense om 1×2 i den här matchen, vilket är fullt förståeligt. Det känns verkligen som det kan svänga åt vilket håll som helst, så någon vinnare av den här matchen skulle jag inte våga mig på att tippa. Men jag tror det blir många mål och därför sätter vi en insats strax under medel på över 5,5 mål.

/e@sy