Intressant möte i hockeyallsvenskan idag då den stora överraskningen Karlskrona tar emot Mora hemma i Telenor Arena. Två lag som spelar en fartfylld hockey och jag förväntar mig många mål här.

  • Match: Karlskrona – Mora
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Karlskrona är utan tvekan den största överraskningen i hockeyallsvenskan så här långt och ligger i topp efter åtta omgångar. Det var knappast någon expert som hade kunnat förutse detta innan säsongen och frågan är väl bara hur länge man orkar hålla i nu. Man hade inga större bekymmer med Almtuna i förra omgången i alla fall då uppsalalaget fick åka hem med hela 6-1 i baken. Karlskrona har gjort flest mål i hockeyallsvenskan hittills och man har spelat en otroligt fartfylld hockey i de matcher jag sett med laget där man vänder spelet otroligt fort. Med den spelstilen kommer man få en hel del lägen idag då Mora spelar ungefär med samma taktik och har en del tröga backar i laget. Alexander Bergström som man hämtade från Malmö till den här säsongen har haft en väldigt lyckad start på säsongen med 13 poäng på 8 matcher, sedan har man även gjort en riktigt bra offensiv värvning i Jordan Smotherman som visade förra säsongen att han kan smälla in poäng i hockeyallsvenskan.

Mikael Kurki saknas hos hemmalaget, i övrigt har man samtliga spelare tillgängliga.

karlskrona

Mora var tippade långt ner inför säsongen men man har visat i inledningen av säsongen att detta kan bli en bra säsong och man fortsätter så här. En fjärdeplats just nu på 14 inspelade poäng och det tror jag man är väldigt nöjda med i moralägret. Precis som Karlskrona har man lyckats göra en hel del mål framåt och snittar nästan exakt fyra stycken per match. Men defensivt har man inte lyckats lika bra som kvällens motståndare och i de matcher jag sett med Mora så tycker jag man bjuder på lite väl många lägen, mycket tack vare den spelstilen som laget har. Men man ska kunna göra ett par baljor ikväll och bidra till överspelet med den fina offensiv som man visat upp. Man har flera spelare som kan näta och det visar inte minst poängligan där man har fyra spelare topp 10.

Det finns en del skadebekymmer hos bortalaget idag som saknar Patrik Andersson, Patrik Cedergren och Jeremy Colliton. Nyförvärvet Trevor Frischmon är dock ombytt och spelklar idag.


Det finns goda chanser till att detta blir en riktigt bra match då båda lagen spelar en fartfylld hockey där man gärna vänder fort på sina motståndare. Man har visat att man kan smälla in pucken inledningsvis på säsongen och därför tror jag att denna går över 5,5 mål. Dubbla gånger pengarna tycker jag är ett bra odds och det får sig en medelinsats.

/e@sy