Den fyrtiofjärde omgången skall fullbordas av årets upplaga av SHL. Formsvaga tabelljumbon tar emot HV71 som jagar en direkt plats till slutspel och kommer till spel med ett höjt självförtroende sedan det sena avgörandet mot Brynäs i den förra omgången. Nu möts lagen för tredje gången den här säsongen och HV71 går för tredje raka. Lyckas laget?

  • MatchKarlskrona – HV71
  • Liga: SHL
  • Speltips: HV71
  • Odds: 1,95 @ William Hill
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 19/2, 19,00

Karlskrona åkte på en blytung förlust mot Frölunda i förra omgången med 2-3 på bortaplan. Detta trots att laget kvitterade till 2-2 med mindre än fem minuter kvar och släppte in 2-3 pucken med knappt två minuter kvar att spela och dessutom med en man mer på banan.
Karlskrona inkasserade därmed sin fjärde raka förlust och är hopplöst sist i tabellen. Laget har bara fått ihop till tjugosex poäng efter fyrtiotre omgångar och har tjugotvå poäng upp till säker mark.

Karlskrona’s hemmaspel har långt ifrån varit strålande. Ynka fem hemmasegrar på tjugotvå hemmamatcher och laget är överlägset seriens sämsta hemmalag. Totalt är poängskörden ynka femton pinnar i hemmaborgen.
I lagets senaste hemmamatch förlorade Karlskrona med 2-3 mot Linköping och åkte på sin andra raka hemmaförlust. Annars har det blivit tre segrar och två förluster på lagets fem senaste hemmamatcher.

karlskrona_khk V.S hv71_200

HV71 avgjorde med tre ynka sekunder mot Brynäs på hemmaplan och laget fick en strålande start efter uppehållet. I och med segern närmade sig laget den ack så viktiga sjätteplatsen i tabellen och är inför kvällens omgång bara sju poäng med en match mindre spelad.
HV71 har annars svarat för sextiofem poäng efter fyrtiotre omgångar och ligger på en nionde plats i tabellen.

Lagets bortaspel har däremot mycket kvar att begära. Smålänningarna har bara lyckats fått ihop tjugotvå poäng på bortais under grundserien. Det gör laget blott till seriens elfte bästa bortalag.
Formen på bortaplan är inte alls het utan det blev förlust mot Djurgården efter straffar med 4-3 senast och laget har enbart en seger av sina sex senaste bortamatcher.

Säsongens tredje möte.
HV71 har vunnit båda mötena tidigare. En match på bortaplan och en match på hemmais.

12.11.15SHLHV 71Karlskrona3 : 2
(2 : 2)
21.10.15SHLKarlskronaHV 712 : 4

HV71 har alltså lyckats tagit fem poäng av dom sex möjliga mellan lagen.

Tar HV71 första bortasegern på ett bra tag?
Två raka nederlag på bortais borde bli slutet för HV71. Laget kommer till spel med en tung seger över Brynäs och en seger som sätter självförtroendet på högan skyn med tanke på avslutningen. Medan Karlskrona gör tvärtom med en blytung förlust och laget fortsätter som jumbo utan dess like i tabellen.
HV71 har sett allt bättre ut under säsongen och lagets poängproduktiva spelare har kommit igång. Laget är uppe i poäng i fyra raka matcher.
Karlskrona är seriens sämsta hemmalag och HV71 är inte riktigt seriens bästa. Däremot får HV71 en ypperlig möjlighet att bättre på borta statistiken och att möta jumbon medan man själv har en massa att spela om passar HV71. Detta är en match som det måste bli seger i om laget vill hamna på direktplatsen till slutspelet och det ska laget bara göra. HV71 är ett ofantligt mycket bättre lag än Karlskrona och är Tedenby och Albrandt på spelhumör ska detta gå vägen.
Mitt spel blir HV71 som segrare till 1,95 hos William Hill.