SHL är tillbaka med nedsläpp ikväll onsdag 19:00. Nykomlingarna Karlskrona har en utsåld hemmaborg sedan länge. Laget spelar sin första match någonsin i Sverige’s högsta hockeyliga. Inledningen kunde ha varit bättre än att få 2000-talets gigant Färjestad. Men match på hemmaplan i ett utsålt ABB Arena Karlskrona kommer stärka hemmaspelarna. Hur kommer detta sluta?

  • MatchKarlskrona – Färjestad
  • Liga: SHL
  • Speltips: Mål innan 09:59? Ja
  • Odds: 1.89 @ Unibet
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 16/9, 19:00

Karlskrona äntrar Sveriges finrum ikväll. Det för första gången någonsin och nykomlingarna har en tydlig bild av vad som komma skall och vad som krävs för att detta ska gå vägen.

Efter att Karlskrona slagit ut Västerås i den Hockeyallsvenska finalen har det hänt en del saker på spelarfronten. Laget har tappat J. Pudas, K. Tessier, N. Lihagen och M. Kurki för att nämna några. Jämför vi då spelartappen mot nyförvärven så är nyförvärven klart intressantare än spelarna som har försvunnit. Eller vad sägs om A. Grundel med över 240 matcher i Färjestad tröjan. Poängsprutan från Asplöven J. Henrion, T. Köhkönen från Leksand och avslutningsvis R. Holzapfel från HV71 är dom tänkta spelarna att bära Karlskrona den här säsongen.

Hur har det sett ut under försäsongen då? Tio spelade matcher, varav fem matcher avgick Karlskrona med segern. Laget avslutade med en 3-1 förlust mot Rögle på bortais.

karlskrona_200V.S farjestad_200

Färjestad stod för ett praktfiasko förra säsongen. En oerhört tung inledning med ynka åtta poäng efter tio omgångar och en jumboplats. Laget lyckades inte hämta sig fullt ut och förlorade play-in spelet mot Brynäs med 2-1 i matcher och såg till att laget missade kvartsfinal för första gången på över tjugo år.

För att undvika ett liknande situation den här säsongen har Karlstad klubben värvat smart, rejält och tryggt. Med flera hemvändare som M. Nygren, M. Johansson, och J. Holös är några som ska bära fanan efter att P. Åslund, J. Hillding och A. Grundel har lämnat klubben. Även på målvaktssidan har det hänt grejor. Ut med Petterson-Wentzel och in med L. Haugen. R. Earl ska svara för poängen. Kan han leverera i sin nya omgivning?

Färjestad har spelat tre försäsongsmatcher och fyra Champions Hockey League matcher innan grundserien startar. Två segrar i försäsongen och tre av fyra i Champions Hockey League. Laget avslutade med fyra raka segrar.

Karlskrona och Färjestad har aldrig mött varandra tidigare.
Hur ska det gå när lagen väl gör det för första gången? En på förhand svår match att utse vinnaren i då det är premiär. Vad jag däremot är ganska säker på är att det kommer bli full fart direkt.
Karlskrona kliver ut i SHL-spel på hemmaplan i ett fullsatt ABB Arena Karlskrona. Ett Karlskrona som spelade med fart och frenesi förra säsongen kommer försöka med samma melodi även den här säsongen. Klubben underskattar inte det som komma skall och är väl medvetna om att det är hårt slit som gäller.
Så när hemmalaget kliver ut i det orangea-havet ikväll kommer det bli med full fart och en rejäl forcering under matchens inledning. Då det är premiär lär inte Färjestad heller tveka på att bjuda upp till dans när pucken släpps.
Med en nykomling i SHL-premiären på hemmaplan där matchen kommer starta i ett högt tempo, kontringsmöjligheter och målchanser väljer jag att testa mål innan tio minuter spelade till 1,89 hos Unibet.