Den trettiosjunde omgången av SHL’s grundserie skall fullbordas under onsdagskvällen. I Karlskrona möts hemmalaget med samma namn som staden, Karlskrona ett formsvagt Brynäs. Lagen har möts två gånger under säsongen och Brynäs har vunnit båda mötena. Nu kommer laget till spel otroligt skadedrabbat och ska man lyckas stå emot ett uppåtgående hemmalag?

  • MatchKarlskrona – Brynäs 
  • Liga: SHL
  • Speltips: Över 5,0 mål 
  • Odds: 1,89 @ Unibet
  • Insats: 4/5 units 
  • Spelstopp: 27/1, 19,00

Hemmalaget Karlskrona har fått upp farten på hemmais. Det har blivit två raka hemmasegrar efter övertid och segern i den förra matchen mot nuvarande serieledande Skellefteå imponerar. Där lyckades Karlskrona vinna med 4-3 efter övertid.
Segern var lagets andra på dom tre senaste matcherna. Men trots det ligger Karlskrona hopplöst sist i tabellen. Det har bara blivit sexton inspelade poäng efter trettiosex omgångar och laget har hela tjugotre poäng upp till säker mark.
Den största orsaken till placeringen är defensiven. Laget har hela -62 i målskillnaden 78-140. Den helt klart sämsta målskillnaden i hela ligan och dessutom snittar Karlskrona’s matcher med 6,05 mål.

karlskrona_200 V.S brynas_200

Brynäs har tappat spelet och saknaden av skadade A. Rödin har verkligen märkts av. Det har nu blivit tre raka förluster och trots att Brynäs har spelat bra i matcherna vill det sig inte riktigt framåt.
Laget förlorade den förra matchen mot Växjö på hemmaplan med 3-5.
Förlusterna har skickat Brynäs neråt i tabellen och nu befinner sig laget sig på en åttonde plats med femtioåtta inspelade poäng efter trettiosex omgångar.
Brynäs har under säsongen spelat tretton av sina arton bortamatcher över 4,5 mål och har en målskillnad på 45-56. Ett målsnitt på 5,61 mål per match.
Laget har dessutom förlorat fyra raka bortamatcher och är seriens åttonde bästa bortalag.

Brynäs kommer till spel med en drös av spelare på skadelistan och sjuka. A. Rödin, A. Salmela, L. Kihlström och S. Bertilsson för att nämna några. Notera att tre tunga backpjäser saknas.

Möte tre av fyra.
Brynäs har besegrat Karlskrona två gånger den här säsongen. Det via en hemmaseger och en seger på bortaplan.

10.12.15SHLKarlskronaBrynäs2 : 3
17.10.15SHLBrynäsKarlskrona4 : 2

Mål mål mål att vänta?
Det är två lag vars defensiver inte är seriens bästa. Karlskrona har släppt in överlägset flest mål i hela serien och laget snittar otroliga sex mål per spelad match.
Brynäs bortaspel är inte mycket bättre och med fyra raka förluster på bortais är inga starka papper. Dessutom snittas Brynäs bortamatcher med 5,61 mål och hela tretton av arton bortamatcher har spelats med minst fem mål på resultattavlan.
Karlskrona har fått igång hemmaspelet och tog en tung skalp över Skellefteå i den förra hemmamatchen i en målrik tillställning.
Båda lagen har spelat mycket målrika matcher den senaste tiden och lagens defensiver är inte seriens bästa. Speciellt inte för Brynäs som saknar tre tunga backpjäser och skickar fram juniorer att bryta formtrenden. Det bådar att det kommer bli en match med mycket vilja och med juniorer på banan som vill kliva fram kommer offensiven hamna i fokus. 
Karlskrona är i nöd av tre poäng och Brynäs måste vinna för att nå topp sex i tabellen. Jag förväntar mig en desperat matchbild mellan två lag som inte kan lita på sitt defensiva spel.
Därför blir mitt spel över 5,0 mål till 1,89 hos Unibet.