Idag är det en ytterst viktig match nere i Telenor Arena mellan hemmalaget Karlskrona och succélaget från Umeå, Björklöven. Bortalaget har idag chansen att säkra en plats till nästa års hockeyallsvenska, men frågan är om man gör det. Idag känner jag mig lite modig och går starkt på magkänslan här. Matchen kommer även visas på Viasat Hockey med matchstart 19.00.

  • Match: Karlskrona – Björklöven
  • Speltips: Karlskrona asian 0 (pengarna tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 1.87 @ Pinnacle
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 3/4, 19.00

Karlskrona har toppat formen efter en relativt tung start på kvalserien. Laget ligger nu på en andraplats i kvalserien på 14 poäng, 4 poäng bakom ledande Björklöven och endast en ynka poäng före både Tingsryd och Vita Hästen. Rent teoretiskt skulle båda lagen kunna få fira en allsvensk plats ikväll, men då ska alla resultat gå vägen och det tror jag inte händer. I vilket fall så kommer jag gå mycket på magkänslan och hemmafördelen som jag anser vara två stora faktorer ikväll. Magkänsla är väl ingen större maktfaktor egentligen, men den har faktiskt varit ganska bra på senare tid. Karlskrona spelar på hemmaplan ikväll inför ett fullsatt Telenor och här är man starka. Som jag skrivit tidigare så är man som två olika lag hemma och borta. Borta har man varit brutalt dåliga denna säsong och under grundserien så vann man bara 2 av 26 bortamatcher och målskillnaden låg på brutalt dåliga 37-107. Det är inga vackra siffror och blev inte bättre med att man startade kvalserien med tre raka förluster på bortaplan med -11 i målskillnad. Senast vände man dock trenden och slog Piteå ganska enkelt med 5-1. Det kan väl förklaras genom att man hade en riktigt bra målvakt i Mattias Modig och dessutom fick man också lite välförtjänt utdelning framåt. Formen är riktigt bra och man har nu vunnit tre raka matcher och på hemmaplan har man varit en maktfaktor hittills. Fyra raka vinster (en på straffar) och en målskillnad på 18-9 totalt. KHK är inne i ett stim och behöver poängen mer än vad Björklöven gör och jag tror man löser en vinst, även om jag är mycket medveten om att Löven är riktigt bra och det säkerligen kommer bli en otroligt jämn match.

Björklöven är kvalseriens bästa lag enligt mig och har varit helt överlägsna säsongen igenom. Nu under kvalserien har man äntligen fått lite motstånd, men det är inte riktigt något lag som når upp till deras nivå. Man har knappt inte förlorat på hela säsongen och har varit starka både på hemma- och bortaplan. På bortaplan under kvalserien har man inte övertygat lika mycket som på hemmaplan och det är just borta som man har förlorat båda sin två matcher. Hästen och Tingsryd är de lag som besegrat Löven. Björklöven är ett klassiskt lag och det sägs att laget är det bästa i hockeyettan på många år, och jag kan bara skriva under på det. Man behöver bara två poäng till för att säkra en plats, men förmodligen räcker det med en poäng eller kanske tillochmed så att de inte behöver några poäng till. I vilket fall så tror jag desperationen hos spelarna i Karlskrona är större än i Björklöven, även fast Björklöven självklart vill säkra ett avancemang redan idag, men samtidigt tror jag nog att man gärna vill kunna avgöra på en fredagkväll hemma i Umeå inför säkerligen minst 5000 åskådare när man möter jumbon Piteå. Jag tror att hemmafördelen gör att KHK får med sig minst en pinne idag. Just hemmaplan har varit en maktfaktor detta kval, speciellt hos de fyra topplagen som just nu kämpar om de två platserna. Totalt under kvalserien har hemmalagen tagit 48 av 72 poäng. Topplagen (Björklöven, KHK, Vita Hästen, TAIF) har tagit 42 av 48 poäng.


Björklöven är ett minst lika bra lag som KHK, om inte tillochmed snäppet bättre. Däremot har KHK hittat ett flow på slutet som är riktigt bra och dessutom har man ett par spelare som är otroligt heta för tillfället. Jag tror att KHK drar det längsta strået här med minsta möjliga marginal, men garderar mig och spelar Karlskrona asian 0 (pengarna tillbaka vid oavgjort) hos Pinnacle till oddset 1.87 med en insats lite under medel. Glöm inte att titta på matchen på Viasat Hockey ikväll som har satt in den som extrasändning bara för att det är en så viktig match.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden