En match i Hockeyallsvenskan som fullbordar den tjugonde omgången. Hemmalaget Karlskrona kommer med seger i ryggen från förra omgången medan motståndarna BIK Karslskoga har fyra raka nederlag men har vilat sen i tisdags? Är det till någon fördel för värmlänningarna?

  • Match: Karlskrona – BIK Karlskoga
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Över 1.5 mål första perioden
  • Odds: 1,95 @ Betsafe
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 2/11, 16:00

Karlskrona är ett av seriens bästa hemmalag. Inte blir det lättare för motståndarna när hemmalaget kommer till spel med tre raka hemmasegrar och vann sin förra hemmamatch mot Björklöven. Efter en jämn första period så tog Karlskrona tag i taktpinnen i den andra perioden och gick snabbt fram till en 4-1 ledning och segern var i stort sett säkrad. Slutresultatet spikades med nitton sekunder kvar av matchen då Erik Thorell satte 5-1 i powerplay.

Segern innebar lagets tredje på lagets fem senaste matcher. Noterbart är att samtliga segrar har kommit på hemmaplan. Karlskrona har spelat stabilt under säsongen och med lagets trettioen inspelade poäng hittar vi laget på en sjätte plats i tabellen. 
Med lagets femtiosju mål är Karlskrona det näst målfarligaste laget i Hockeyallsvenskan. Tre mål sämre än Rögle som dock har två matcher fler spelad.

Hemma i Telenor Arena är Karlskrona alltid starka. Efter nio spelade hemmamatcher är har Karlskrona tagit poäng i sju av dessa. En statistik på sex segrar, varav en efter övertid/straffar och tre förluster, varav en efter övertid/straffar och arton inspelade poäng. Det gör Karlskrona till seriens fjärde starkaste hemmalag. Med trettio hemmamål så är Karlskrona det lag som har gjort sjätte flest mål på hemmaplan. Noterbart att Karlskrona har spelat färre hemmatcher än övriga lag som gjort fler mål.
Karlskrona har tre raka hemmasegrar och tagit poäng i fyra av dom fem senaste hemmamatcher. 

Karlskrona kommer till spel utan: Timo Leinonen, Mikael Kurki och Emil Larsson. 

karlskrona_khk V.S BIK Karlskoga

 

BIK Karlskoga har hamnat i en tung period. Med fyra raka nederlag och endast tjugotre inspelade poäng hittar vi laget först näst sist i tabellen. I förra matchen spelade BIK Karlskoga på bortaplan mot Rögle. Efter att ha hamnat i ett 0-2 underläge åt BIK Karlskoga in sig i matchen och hade med sig 2-2 inför den tredje. Men där blev det stopp då Rögle gjorde två mål av Jacob Lilja och spikade slutresultatet 4-2.

BIK Karlskoga med tjugotre poäng efter arton spelade matcher så är inte poängskörden där varken experterna eller laget hade trott på inför säsongen. Laget ligger som sagt näst sist i tabellen med tre poäng ner till jumbon AIK men som tur är tabellen otroligt jämn och BIK Karlskoga har endast två poäng upp till Södertälje som ligger ovanför kvalstrecket och bara åtta poäng upp till playoff strecket där lagen har spelat minst två matcher fler än BIK Karlskoga.
Problemet den senaste tiden har varit målskyttet. Efter att ha varit överlägsna på att göra mål har laget endast mäktat med åtta mål på dom fem senaste matcherna.

Bortaspelet är heller inget som gått hand i hand än så länge. Efter nio bortamatcher har BIK Karlskoga endast mäktat med att plocka sju poäng på nio försök. En statistik på två segrar, sju förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 23-35. BIK Karlskoga är de lag i Hockeyallsvenskan som överlägset släppt in flest mål på bortaplan. Laget är rankat som det näst sämsta bortalaget i serien.
BIK Karlskoga har nu tre raka nederlag på bortaplan och endast en seger på lagets åtta senaste bortamatcher. 

BIK Karlskoga kommer till spel med nyförvärvet Joel Gistedt i målburen och skeppat iväg målvakten Mattias Modig.
Skadade spelare är: Jens Skålberg, Martin Thelander,  Kristofer Näslund, Viktor Lang och Björn Kindahl.

Andra mötet för säsongen.
Första matchen spelades i Nobelhallen med BIK Karlskoga som hemmalag. En match där Karlskrona tog ledningen med 1-0 i spel i boxplay och kunde efter det hålla undan och till slut vinna med 3-0.
Segern var Karlskronas tredje raka mot BIK Karlskoga.
Sen Karlskrona gick upp till Hockeyallsvenskan har lagen mött varandra elva gånger. Det har resulterat i fyra segrar för Karlskrona och sju för BIK Karlskoga.
Fem matcher spelade i Telenor Arena. Det har slutat med två segrar för Karlskrona och tre för BIK Karlskoga.

Hemmastarka Karlskrona mot bortasvaga BIK Karlskoga.
Karlskrona kommer till spel med tre raka hemmasegrar och har fyra segrar på lagets fem senaste hemmamatcher möter ett BIK Karlskoga som inte har en form som skrämmer. Fyra raka nederlag och tre raka förluster på bortais och endast en seger på lagets åtta senaste matcher på resande fot.
Jag väljer att spela över 1,5 mål i den första perioden. Varför?
1: Två lag som har en stark offensiv. Karlskrona är otroligt målfarliga och laget har öst in mål den senaste tiden, framförallt på hemmaplan. Fjorton mål på lagets tre senaste hemmamatcher. Medan BIK Karlskoga målskytte har gått lite i stå och försvarsspelet har inte fungerat alls. Fjorton insläppta på lagets tre senaste bortamatcher.
2: Karlskrona vill gå ut och sätta press direkt i matcherna på hemmaplan och möter ett BIK Karlskoga som spelar enkelt och bara går ut och kör. Det kommer leda till en matchinledning med hög fart, intensitet och en hel del målchanser, vilket bör kunna resultera i mål.
3: BIK Karlskoga har vilat sen i tisdags och bör vara rejält spel och revanschsugna. Med fyra raka torsk så är en segern efterlängtad och varför inte ta det mot Karlskrona som laget har haft relativt lätt mot för om åren. Men då gäller det att laget gör första målet.

Med två lag som kan göra mål och vet hur laget gör mål och spelar matcher med högt tempo och med mycket målchanser ser jag även att om BIK Karlskoga ska få med sig poäng i dagens match så får laget inte vara i underläge efter den första perioden. Karlskrona har gjort mål i den första perioden i fyra av lagets fem senaste matcher.
Mitt spel blir därmed över 1,5 mål första perioden till 1,95 hos Betsafe