Det är bara nio poäng kvar att spela om i Hockeyallsvenskan. Karlskrona leder med tre poäng före tvåan och trean. Vinner Karlskrona mot Asplöven med bara tre omgångar kvar behöver bara Karlskrona ett poäng till om Västerås eller Malmö nollas i poängkolumnen. Kan Karlskrona klara av trycket och att nästan avgöra Hockeyallsvenskan och troligtvis spela ett direktkval om spel i SHL nästa säsong?

  • Match: Karlskrona – Asplöven
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Karlskrona   
  • Odds: 1,72 @ Expekt
  • Insats: 5/5 units
  • Spelstopp: 24/2, 19.00

Karlskrona vann slaget om serieledningen i den förra omgången på bortaplan mot Malmö. Malmö vände 0-1 till 2-1 men Karlskrona visade styrka och vände på steken och kunde vinna med 5-3 efter att ha satt det avgörande 5-3 målet i öppen kasse.
Segern var Karlskrona’s fjärde raka och laget har tagit tio poäng på sina fem senaste matcher. Det gör Karlskrona till seriens tredje formstarkaste lag.
Tack vare segern senast är Karlskrona nu uppe i ensamt majestät om serieledningen och har tre poäng fler än tvåan Malmö och trean Västerås. Dessa två lag möter varandra i den kommande omgången.

Hemma i Telenor Arena är Karlskrona fenomenala. Laget har bara tappat poäng i fem av sina tjugofem hemmamatcher och har arton segrar. Det har gett Karlskrona en poängskörd på femtiotre poäng och är Hockeyallsvenskans bästa hemmalag.
Karlskrona besegrade Västerås i sin senaste hemmamatch med 2-1 efter förlängning och det innebar den andra raka hemmasegern. Inte nog med det så var det Karlskrona’s femte seger på lagens sex senaste hemmamatcher.

Karlskrona ställer upp med samma lag som mot Malmö senast.

karlskrona_200V.S asploven_200

Asplöven har haft det tyngre på slutet. Däremot kan segern senast ha ingjutit något självförtroende från klubben i norr. Då besegrades Timrå med 3-0 och Asplöven bröt sin tre matchers långa förlustsvit.
Asplöven har blott fem poäng på dom fem senaste matcherna och är Hockeyallsvenskans tolfte formstarkaste lag.
Den nedåtgående formen har gjort att Asplöven är på allvar inblandad i två streckstrider. Laget har tre poäng upp till playoff men bara tre poäng ner till kvalplats. Asplöven står på fyrtionio poäng och ligger på en elfte plats efter fyrtionio omgångar.

Asplöven på bortaplan har inte varit något vinnande koncept. Laget har bara tagit fem trepoängare på bortaplan och har blott tio segrar på tjugofyra försök. Asplöven har bara lyckats tagit tjugofem poäng på bortaplan och är endast seriens elfte bästa bortalag.
Asplöven föll i sin senaste bortamatch mot Oskarshamn med 5-3 och förlorade den andra raka bortamatchen. Annars har laget tre segrar på dom fem senaste bortamatcherna.

2-1 i inbördes möten till Karlskrona.
Det första mötet vann Asplöven med 5-3 på hemmaplan.
Den andra matchen vann Karlskrona med 3-1 på hemmaplan.
Det senaste mötet vann Karlskrona med 5-3 på bortaplan.
Karlskrona har mött Asplöven sju gånger på hemmaplan sen dom båda klubbarna tog steget upp till Hockeyallsvenskan. Det har slutat med sex segrar för Karlskrona och en för Asplöven.

Kan Karlskrona i princip säkra en ”Hockeyallsvensk final” mot SHL nästa säsong.
Ja, det tror jag. Detta på grund av det fantastiska spel laget har visat upp och trots att säsongen började darrigt med ekonomiska problem och så vidare har laget rest sig och gjort en fantastik resa.
Att då kunna sätta ena foten mot SHL i kommande match tror jag laget verkligen vill göra. Sen att Karlskrona möter Asplöven gör inte saken sämre. Ett lag vars form inte är något vidare och lagets bortaspel är allt annat än imponerande. Medan Karlskrona är seriens bästa hemmalag och har nu fyra raka hemmasegrar kommer laget ge allt för att ta den femte.
Laget är större och tyngre än Asplöven och vetskapen om vad som kan ske kommer vi få sett ett laddat hemmalag som kommer ge allt.
Tar Karlskrona tre poäng och att mötet mellan Västerås – Malmö slutar med tre poäng åt något håll kan det till och med räcka för Karlskrona att bli poänglösa i dom två sista omgångarna för att kunna gå till till en ”Hockeyallsvensk final i bäst av fem matcher”.
Med dom här förutsättningarna är det glasklart vart polletterna hamnar.
Mitt spel blir Karlskrona som segrare till 1,72 hos Expekt.