Omgång tjugofyra i Hockeyallsvenskan spelas ikväll och med fem matcher på tablån har vi en intressant kväll att följa. Jag tittar till mötet mellan två lag på den övre halvan när Asplöven gästar Karlskrona i Telenor Arena. Asplöven har endast mäktat med en seger i Telenor Arena. Ändring på det ikväll?

  • Match: Karlskrona – Asplöven
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Karlskrona
  • Odds: 2,05 @ ComeOn
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 19/11, 19:00

Karlskrona har fått lite grus i maskineriet. Laget förlorade sista matchen innan uppehållet borta mot AIK med 5-2 och har efter att serien startade igen två raka nederlag. Nu senast föll Karlskrona med 4-2 på bortaplan mot Malmö. Karlskrona var nära att hämta igen underläge 3-0 men kom bara till 3-2 innan slutresultatet spikades i öppen kasse.

Med tre raka förluster och endast sex poäng på lagets fem senaste matcher är Karlskrona Hockeyallsvenskans elfte formstarkaste lag. Det leder att Karlskrona sjunker neråt i tabellen och efter tjugotre spelade matcher och trettiofyra poäng ligger laget på sjunde plats.

Hemma i Telenor Arena är Karlskrona som starkast. Av elva hemmamatcher har laget endast gått poänglösa i tre matcher. Med tjugoen poäng i hemmaborgen är Karlskrona seriens åttonde bästa hemmalag. Med en statistik på sju segrar, varav en efter övertid/straffar, fyra förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 37-25.
Karlskrona förlorade sin senaste hemmamatch mot Västerås med 1-3. Men innan det hade laget radat upp fyra raka segrar.

Karlskrona återfår Alexander Bergström och Jimmy Andersson. Annars saknas bara Jimmie Svensson.

karlskrona_200 V.S Asplöven

Asplöven går fortsatt starkt i Hockeyallsvenskan och med segern nu senast hemma mot Timrå med 5-2 har laget nu fyra raka segrar. Mot Timrå tog Asplöven ledningen tidigt men Timrå kvitterade. Men en stark andra period med tre raka mål gick hemmalaget upp till en 4-1 ledning som blev 4-2 men segern blev aldrig hotad och Asplöven kunde hålla undan och vinna.

Med fyra raka segrar i bagaget och tio poäng på dom fem senaste matcherna toppar Asplöven Hockeyallsvenskans formtabell. Med den fina formen är Asplöven efter tjugotre spelade omgångar och trettionio poäng på en fjärde plats i en ofantligt jämn tabell.

Förra säsongen var bortaspelet ingen höjdare men denna säsong har det blivit en rejäl skillnad. Med sexton poäng efter tolv spelade bortamatcher är Asplöven seriens femte bästa bortalag. Med en statistik på sex segrar, varav två efter övertid/straffar, sex förluster och en målskillnad på 29-30.
Asplöven vann sin senaste bortamatch mot Oskarshamn med 3-2 efter straffar. Detta efter att ha hämtat ikapp ett 0-2 underläge och kvittera med endast tio sekunder kvar av matchen. Segern var lagets andra raka på bortaplan och laget har nu tre segrar på lagets fem senaste bortamatcher.

Asplöven bröt under gårdagen kontraktet med Patrik Näslund efter en dialog och Sam Marklund saknas på grund av skada.

Säsongens andra möte lagen emellan.
Den första matchen spelades i Haparanda och Asplöven var hemmalag. En målrik tillställning där Asplöven drog det längsta strået och vann med 5-3 efter ha vänt ett 0-1 underläge till 4-1 och grundlade segern.
På lagens fem senaste möten har dom fyra senaste resulterat i seger för hemmalaget och Karlskrona har vunnit tre matcher och Asplöven två.
Sen dessa två lag tog möttes första gången i kvalet till Hockeyallsvenskan har Karlskrona spelat sju hemmamatcher mot Asplöven. Det har resulterat i sex segrar för Karlskrona och bara en för Asplöven. Noterbart är att Karlskrona har tre raka hemmasegrar mot Asplöven.

Kan Karlskrona studsa tillbaka på vinnarspåret igen?
Ja, absolut. Karlskrona har tre raka förluster och möter ett Asplöven som har fyra raka raka segrar men laget närmar sig alltmer en förlust.
Att möta Karlskrona på bortaplan är inte en av seriens lättaste bortamatch. Ingen bortamatch är lätt i den här serien då dom flesta lag är bättre på hemmaplan än borta.
Karlskrona hade en fin segerrad innan Västerås kom och satte stopp för segersviten. Trots tre raka förluster är det ett gott självförtroende i gruppen och laget återfår viktiga spelare till kvällens match. Samtidigt som Karlskrona ställer P. Galbraith i kassen mot S. Idoff för Asplöven är det större fördel Karlskrona i målvaktskampen.
Asplöven trivs inte att åka på en av seriens längsta bortamatcher ner till Karlskrona. Laget har sex förluster av sju möjliga, och har nu tre raka förluster i Telenor Arena.
Ett laddat hemmalag som spelat bra i lagets två senaste matcher men inte fått någon utdelning får en perfekt uppgift att vända på trenden när Asplöven kommer på besök. Ett lag Karlskrona trivs bra mot och med knappt några skador i laget och på hemmaplan är laget svårstoppat. Med en morot att bryta Asplöven’s segersvit är god tändvätska för hemmalag och haka på topplagen mot SHL.
Mitt spel blir Karlskrona som segrare till 2,05 hos ComeOn.