Karlskrona ligger på en sistaplats i hockeyallsvenskan och har förmodligen redan börjat ladda för en kvalserie. Deras motståndare Almtuna jagar extremt viktiga poäng i bottenstriden och vill säkert inget annat än att åka hem med tre poäng. Det blir ingen lätt uppgift bara för att KHK inte har något att spela för.

  • Match: Karlskrona – Almtuna
  • Speltips: Karlskrona Asian 0 (DNB)
  • Odds: 1.97 @ Pinnacle
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 11/2, 19.00

Karlskrona har varit en besvikelse denna säsong, men man ska kanske inte begära mer av en nykomling. Jag trodde dock att de skulle plocka någon poäng mer, men  säsongen är ännu inte slut och de vill säkert bättra på formen inför kommande kvalserie. Den största anledningen till detta spel är skillnaden på KHKs spel på hemmaplan/bortaplan. Hemma i Telenor Arena är man riktigt starka för att vara ett riktigt bottenlag. På hemmaplan har man faktiskt tagit 24 av sina 30 poäng. Deras målskillnad ligger där på 55-63, vilket visar att man håller jämna steg med de flesta. Jämför man detta med bortaplan där man endast vunnit 2 matcher av totalt 23 stycken så förstår ni att man spelar betydligt bättre på hemmaplan. Dessutom är målskillnaden på resande fot  31-93, vilket är helt bedrövligt. Karlskrona har dock varit en klubb i kris denna säsongen. Det har varit allt ifrån skadade spelare och alldeles för många inlånade. Nu är det väl just dom inlånade som höjt laget litegrann, men samtidigt kanske inte stämningen är den bästa. Men att man har bra chans mot ett sargat Almtuna går inte att snacka bort. Mycket pga hemmafördelen.

Almtuna är även dom i en sorts kris. Deras säsong har bara blivit sämre och sämre ju längre den gått, och frågan är om man inte är det sämsta laget just nu. Strax innan transferfönstret stängde tog Mattias Guter sin trunk och drog till Djurgården istället. Ett mycket tungt avbräck då han är en av de klart bästa i ett övrigt ganska svagt Uppsala-lag. När man också har en del skadeproblem och riktigt dålig form så är det självklart ännu mer negativt för klubben till denna match. Almtuna är ett lag som nästan aldrig åker på storförluster och oftast håller motståndarna inom 1-2 mål vid förluster. De kan säkert kriga till sig ett kryss här, men när man möter ett lag som är som Karlskrona som tar nästan alla sina poäng på hemmaplan och dessutom när man själva har dålig form så kommer det krävas mycket för att ta poäng här. Almtuna har som sagt en del problem till den här matchen. Förutom att Mattias Guter har lämnat så är Daniel Hemansson och Emil Sandin skadade. Hermansson är lagets andra bästa poängplockare. Guter var nummer tre innan han stack.

Jag tror till stor del på Karlskrona pga deras hemmastyrka och den kommer avgöra här. Jag fegar lite som vanligt och kör Karlskrona Asian 0, som är samma sak som Karlskrona DNB. Detta spelas med en medelinsats hos Pinnacle till marknadshögsta 1.97.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden