Playoff till kvalserien rullar vidare och det är dags för ännu ett möte mellan Karlskoga och Mora. Senast man möttes i dalarna blev det ett ordentligt målkalas. Samma visa här?

  • Match: Karlskoga – Mora
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 2,30 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Karlskoga hamnade på en fjärdeplats i grundserien av hockeyallsvenskan, något som innebar att man satt i förarsätet och startade det här playoffet med fyra bonuspoäng. Det är bonuspoäng som är varit väldigt viktiga då man endast lyckats knipa en pinne efter två spelade matcher. Den poängen kom i 2-3 förlusten mot Rögle, där man tills slut fick se sig besegrade på straffar. Efter detta åkte man upp till Mora och spelade en väldigt svängig match, som det oftast blir när man spelar mot Mora. Dalmasarna satte högsta fart från start och kunde efter första perioden gå till vila med en 3-1 ledning, men Karlskoga kom tillbaka och inför tredje perioden hade man kvitterat till 3-3. Men till slut fick man alltså ge sig och åka hem med noll poäng och en 6-4 förlust i baken. Det var väldigt grinigt ute på isen och det är väl ett kännetecken när Karlskoga är i farten, och jag förväntar mig inte något annat idag. Det var hela elva tvåminutare i senaste matchen och dessutom åkte Karlskoga på en femma + matchstraff. Både Mora och Karlskoga låg med i toppen av powerplayligan i grundserien och det öppnar givetvis upp för massa mål om man drar på sig lika många utvisningar idag. Jag tycker även man kan sätta ett litet frågetecken för målvakt Justin Pogge, som agerade väldigt tveksamt i senaste matchen lagen emellan.

I hemmalaget kommer varken Henrik Björklund eller Viktor Lang till spel.

morakarlskoga

Mora är den stora anledningen till att jag väljer det här spelet, för när laget är i farten blir det allt som oftast rena vilda västern. Man avslutade grundserien med vinster mot Malmö (7-6) samt Oskarshamn (5-2) och sedan har målkalasen bara rullat vidare in i detta playoff. Man inledde med en förlust på bortais mot Karlskrona (6-3) och sedan besegrade man som sagt Karlskoga på hemmais senast med 6-4. En jäkla massa mål framåt och en hel del bakåt som ni ser, vilket inte är särskilt konstigt om man sett Mora en hel del den här säsongen. Man spelar otroligt offensivt med hela laget och när spelet sedan vänder så har man verkligen noll täckning hemåt, dessutom slarvar man en hel del i egen zon och ger bort mål. Dessa problem kommer man inte hitta lösningar på när det är match varannan dag, utan man får köra på och hoppas på det bästa helt enkelt. Man är ett lag som verkligen hotar offensivt och med värvningarna av Daniel Hermansson och Emil Bejmo så blir man ännu starkare på den punkten.

En hel del långtidsskadade hos Mora som kör på samma manskap som senaste matchen mot Karlskoga.


Vi får fortfarande väldigt bra betalt för överspelet när Mora spelar och det är väl bara att tack och ta emot. Med det hårda matchandet som varit på slutet så tror jag att man tänker mindre med skallen ute på isen, något som öppnar upp för raggarhockey. Över 5,5 mål i matchen blir alltså mitt spel med en mindre insats!

/e@sy