Ivo Karlovic är tillbaka, men det vore att ta i om man säger att han är tillbaka med besked. Serven är tillbaka med besked, men inte kroatens spel ute på banan.

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Bogota
  • Match: Ivo Karlovic – Igor Sijsling
  • Spel: Över 23,5
  • Odds: 1,81 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19.30

Karlovic har aldrig varit en bra tennisspelare och det är han verkligen inte nu heller. Kroaten kom nyligen tillbaka från ett skadeuppehåll. Han har, precis som alltid, problem med sin backhand och rör sig väldigt dåligt – ändå är han en av tourens mest svårbreakade spelare.

Överlag vinner han ungefär 90% av sina servegames. Mot sämre spelare på hardcourt vinner han ungefär 95% och där får vi väl kategorisera Igor Sijsling. Han slog Federer på gräs nyligen tack vare ett mycket aggressivt spel och serve-volley. Holländaren gjorde sin livs match men lyckades ändå bara breaka Federer en gång. Frågan är om han lyckas bryta Ivo som inte fått en breakboll emot sig under de fem senaste seten han spelat. Det betyder inte att han varit bra som tennisspelare, utan att han servat på toppen av sin förmåga.

Igor Sijsling har en fantastik bra förstaserve och är en oerhört mycket bättre tennisspelare än vad Karlovic är. Om kroaten ska kunna vinna här så är det genom två tiebreak, vilket absolut inte är omöjligt.

Sijsling håller serve mer än 80% på hardcourt och mot Karlovic ska nog den siffran vara över 95%. Det ska väldigt mycket till för att Ivo ska bryta Sijsling. Minst två dubbelfel i ett och samma servegame behövs.

De har aldrig mötts tidigare, men på ATP-nivå snittar Sijsling ett tiebreak per match mot storservare – och det måste man kategorisera Karlovic som.

Jag räknar med en jämn match med väldigt få break.