Jätten Ivo Karlovic går in för att möta Israelen Dudi Sela i en öppningsmatch i Wimbledon och jag tror att Karlovic är väldigt nöjd över lottningen. Han är i princip omöjlig att bryta på gräset och då att Sela som inte alls gillar gräset ska bryta mannen som gör ess på nästan varje första serve känns väldigt tufft.

  • Matchen: Karlovic – Sela
  • Liga: ATP Wimbledon
  • Speltips: Karlovic att vinna med 3-0 i set
  • Odds: 2.30 @ Unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 17.15

Ivo Karlovic, jätten ifrån Kroatien är tillbaka på sitt favorit underlag, gräset. Han har världens bästa första serve, inget snack om saken. Mellan tummen och pekfingret så gör han ess på alla första servar och då går det inte att breaka denna killen. Han är inte så ”stor” i själva spelet men han kan blixtra till med sina slicar och sin forehand ibland för att sedan springa fram på nätet och avgöra relativt enkelt. Man får inte många chanser att breaka Karlovic och det blir frustrerande vilket kommer ge Karlovic chanser att breaka motståndarna på deras ilska.

Dudi Sela ifrån Israel är en spelare som inte alls trivs på gräset. Han har spelat 4 matcher på gräset, vunnit två mot två stycken mindre bra spelare (Bloomfield och Donskoy) och sedan förlorat stort emot både Zemlja som inte är en stjärn spelare och sedan blivit krossad av Lukasz Kubot i två raka set då han endast tog 3 games utan att hota Kubot i hans serve. Sela har en duglig första serve men andra serven brister det på och om den är lika dålig som den är i vanliga fall så kommer Karlovic att sätta press på honom och tvinga honom att göra bra slag hela tiden.

Jag tror att Karlovic kommer serva ut Sela ganska lätt i denna matchen och allt annat än att Karlovic vinner är en gigantisk dunder skräll, vilket inte kommer inträffa..

Lycka till!

/Lidde