ATP turneringen i San Jose bjuder på många storservare på ett snabbt underlag och nu går en av världens bästa servare Ivo Karlovic in i turneringen.

  • Matchen : Karlovic – Johnson
  • Speltips : Karlovic att vinna matchen
  • Odds : 2.01 @ Pinnacle Sports
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 19.00

 

Ivo Karlovic ifrån Kroatien imponerade stort på mig i Zagreb och servade helt otroligt bra men även hans grundspel var bättre än på länge. Han har haft en dålig ranking i ca 2 år på grund av skador men jag tror att detta året kommer bli hans år, han kommer klättra massivt och då måste han vinna sådana här matcher emot sådana här spelare. Hans enhands backhand var riktigt bra, speciellt den raka, visst han gör mycket misstag men det är ju inte hans grej att spela bollen. Han kör nästan all-in på sina slag och hoppas på att han gör en vinnare eller pressa sin motståndare så han kan kliva fram på nät och avgöra dära.

Steve Johnson ifrån USA är en av dom få som har gått College och spelat tennis utan att ha förlorat en match vilket är helt sinnessjukt egentligen, jag undrar vad det fanns för motstånd för honom. Steve har en bra första serve men är begränsad i returspelet, han har en bra forehand med mycket topspin men en backhand som inte håller måttet för atp touren, han lägger mest in den mitt i banan eller ett lätt transport slag i något av hörnen. Sist Johnson spelade var i Australian Open då han ”pressade” en totalt omotiverad Nicolas Almagro till fem set där han till slut förlorade stort i sista set.

Jag tror att det kommer bli max 2 breaks i denna matchen och jag tror knappast att Johnson breakar Karlovic om han servar som han gjorde förra veckan och om han ska komma högre upp på rankingen så måste han vinna över sådana här spelare som Johnson är då han har lägre grundkapacitet än Karlovic.

Lycka till!

/Lidde

 

-Twitter-

@spelaspelse

@gurujebba