I kvartsfinal nummer två möter VM’s hittills största gigant Kanada Vitryssland. Ett Vitryssland som har överraskat positivt under VM i Tjeckien. Men nu lär det ta stopp när suveräne Kanada står för motståndet. Ett lag som vann samtliga matcher i gruppspelet och öste in mål. Kommer det ens bli någon spänning?

  • MatchKanada – Vitryssland
  • Liga: VM
  • Speltips: Över 6,5 mål
  • Odds: 2,02 @ Unibet
  • Insats 3/5 units
  • Spelstopp: 14/5, 16:15
12.05.15VMKanadaÖsterrike10 : 1
10.05.15VMSchweizKanada2 : 7
09.05.15VMFrankrikeKanada3 : 4
06.05.15VMSverigeKanada4 : 6
04.05.15VMKanadaTjeckien6 : 3
03.05.15VMKanadaTyskland10 : 0
01.05.15VMKanadaLettland6 : 1

Ja, var ska man börja om detta Kanada egentligen? Laget var överlägset i gruppspelet och Tjecken eller Sverige orkade inte stå emot Kanada’s enorma skicklighet. Framförallt i offensiven där nationen satte nytt rekord i att göra flest VM mål i ett gruppspel sen konceptet blev som det är just nu. Med hela fyrtionio mål på sju matcher är nästan ofattbart många mål. Det ger ett snitt på sju gjorda mål per match. Men det kanske inte är så konstigt när Kanada’s trupp granskas. Spelare som Burns, Crosby, Spezza, Seguin och Hall för att nämna några. Laget är ihop plockat för att ösa på framåt.

Sju gruppspelsmatcher och sju raka segrar. Kanada gjorde minst sex mål i sex av sju matcher. Enda matchen som Kanada ”bara” gjorde fyra mål var mot Frankrike. Kanada avslutade gruppspelet med att möta Österrike. Lagets storstjärna S. Crosby vilades, men det spelade ingen roll. Kanada gick ut med en enorm frenesi och fart och körde över Österrike med hela 10-1.
Kanada hade redan vunnit grupp A innan slutomgången och slutade på tjugoen poäng av tjugoen möjliga. Fem poäng före tvåan Sverige.

kanadas-flagga V.S Vitryssland

Vitryssland har varit en av VM’s positiva överraskningar. Lagets stjärnor som bröderna Kostitsyn och Kalyuzhny har burit laget. Vitryssland stod för VM’s hittills största skräll när USA besegrades med hela 5-2. En seger som ingen trodde var möjlig när USA slagit både Ryssland och Finland tidigare.  Men det vitryska landslaget har visat sig varit respektlösa och har haft ett sylvasst powerplay under hela mästerskapet.

Till slut landade Vitryssland på fjorton poäng efter sju gruppomgångar och slutade på en fjärde plats i grupp B. Slutspelsplatsen var nästintill säkrad inför slutomgången då det räckte med ett ynka poäng för att nå slutspel mot Norge. Det blev inte bara poäng utan Vitryssland vann med 3-2.
Vitryssland’s offensiv har också fungerat väl i många matcher. Laget lyckades göra tjugo mål under gruppspelet och hann släppa in nitton stycken. Det gav ett snitt på 5,57 mål per match.

_______________________________________________________________________________________________________

Vitryssland’s VM-dröm tar slut idag?
Det ska den nog göra. För jag har faktiskt ingen aning om vilken nation som ska kunna sätta stopp för Kanada. Ett Kanada som kom till VM för att vinna guld och med lagets trupp och det spel laget har visat upp hittills ser det rätt solklart ut vart guldet kommer hamna. I den sista gruppspelsmatchen vilades Crosby och laget hade absolut inget att spela för. Trots det gick kanadensarna ut och körde sitt spel och körde över stackars Österrike med hela 10-1. Kanada’s offensiv är VM’s absolut bästa och med fyrtionio mål på sju matcher är det mäkta imponerande. Hela det kanadensiska landslaget fungerar utom målvakterna som slarvar ibland. Där är Vitryssland’s största och enda chans idag. Offensiven och powerplay-spelet finns i truppen, men det kommer gälla för Vitryssland att laget är offensiva och effektiva om det ens ska bli jämt idag. Vitryssland gjorde fem mål på USA men släppte in sju mot Ryssland.
Kanada kommer köra på tills slutsignalen ljuder och kommer Vitryssland ge upp om det börjar rinna iväg eller kommer dom försöka?
Mitt spel blir över 6,5 mål till 2,02 hos Unibet.