VM dundrar vidare och matcherna avlöser varandra titt som tätt. Näst ut under dagen är mötet mellan Kanada – Tyskland. Kanada som har anlänt till VM för att ta guld efter att ha åkt ut i kvartsfinalen i flertalet VM på raken nu. Möter nu ett Tyskland som kommer med en seger i bagaget från den första omgången. Orkar tyskarna stå emot kanadensarna?

  • MatchKanada – Tyskland
  • Liga: VM
  • Speltips: Över 5,5
  • Odds: 1,72 @ Unibet
  • Insats 3/5 units
  • Spelstopp: 3/5, 16:15

kanadas-flagga V.S tyskland

Kanada började VM precis som laget sa att dom skulle göra. Det vill säga ge allt och gå för guld. I premiärmatchen stod Lettland för motståndet. Letterna lyckades stå emot bra första tio och hade bud på ett ledningsmål. Istället höjde Kanada sitt spel och då rasslade det snabbt till. Laget gick från 0-0 till 3-0 på knappa fyra minuter under den första perioden och matchen i stort sett dödades.
I den andra perioden rann det iväg snabbt till 5-0 och därefter kunde Kanada dra ner på tempot och låta Lettland få till några möjligheter. Lettland lyckades spräcka nollan med lagets stjärna Daugavins, men Crosby fick sista ordet genom att sätta en straff med tjugotre sekunder kvar av matchen och spika slutresultatet 6-1.

Tyskland fick en jobbig motståndare i VM-premiären. Mot ett Frankrike som är lite lurigt att veta vart laget befinner sig. Matchen blev jämn, tät och målsnål. Tyskland lyckades ta ledningen efter drygt halva den första perioden och kunde därefter försvara sig väl. Frankrike lyckades få in kvittering med knappt tio minuter kvar av matchen och det såg ut att gå mot förlängning. Men Tyskland skulle få chansen att avgöra matchen genom att få spela med en match mer sista 1:12. Det utnyttjade laget och tog en viktig 2-1 seger i kampen för att behålla sin plats i A-VM.

Kanada’s glödheta offensiv fortsätter att mala på?
Kanada har ett utav VM’s absolut bästa offensiv. Med spelare som Crosby, Spezza, Seguin och Ennis för att nämna några har ju gjort det upplagt för laget att ösa på framåt. Ett Kanada med kaptenen Crosby i spetsen går för guldet och kommer ge allt för att ta det.
I lagets premiärmatch såg spelet riktigt bra ut och spelarna fann varandra på ett bra sätt. Det kommer göra det jobbigt för Tyskland som måste ta så många poäng som möjligt för att slippa riskera att åka ur A-VM.
Tyskland är inget stjärnspäckat lag men har många duktiga inhemska spelare. Laget började VM på bästa sätt och har goda möjligheter att ta fler poäng.
Däremot blir det tufft mot Kanada som kommer gå ut för att ösa in mål och sätta respekt i kommande motståndare.
Fördelen för Tyskland är att Kanada byter målvakt och frågan är om Jones lyckas göra en lika stark insats som Smith senast?
Det gör i alla fall att jag tror på ännu ett målkalas med Kanada inblandat och spelar över 5,5 mål till 1,72 hos Unibet.