Stormatch att vänta inne i O2 Arena. Hemmanationen Tjeckien möter den största guldkandidaten Kanada. Ett Tjeckien som inte har presterat så som det hade hoppats på medan Kanada har levererat precis som förväntat och lite till. Kanada med tio mål sist mot Tyskland mot ett Tjeckien vars defensiv skakar en del. Kanada lyckas ta tredje raka trepoängaren eller ”skräller” Tjeckien till?

  • MatchKanada – Tjeckien
  • Liga: VM
  • Speltips: Kanada
  • Odds: 1,82 @ Betsafe
  • Insats 3,5/5 units
  • Spelstopp: 4/5, 20:15

kanadas-flagga V.S Tjeckien

Ja hur ska man börja om detta stjärnfyllda Kanada. Ett insläppt mål på två matcher och hela SEXTON gjorda mål. Först en komfortabel 6-1 seger över Lettland, där laget behövde matchens tio första minuter för att få allt att stämma. Därefter rann allt iväg eftersom.
Tyskland väntade i match två och frågan var om tyskarna skulle orka stå emot. Svaret blev enkelt, nej. Kanada körde över Tyskland rejält och vann med 10-0. En utskåpning utan dess like och Kanada fick verkligen spela ut registret.
Det leder till att Kanada har sex poäng efter två omgångar och leder grupp A i en imponerande stil. Målskillnaden 16-1 säger en del.

Tjeckien inledde VM lite försiktigt och nervöst. Det höll på att kosta poäng, men tack vare en stark upphämtning mot Sverige vid underläge 2-4 till vändning 5-4 såg allt bra ut. Dock drog laget på sig en onödig utvisning med dryga minuten kvar och kvittering kom från Sverige. Därefter gick matchen till straffar som Sverige vann.
Även i match omgång två mot Lettland såg Tjeckien tagna ut av stundens allvar och hamnade i både ett 1-0 och 2-1 underläge innan laget höjde sig. Matchen slutade till slut 4-2 för hemmanationen och bärgade sin första seger för det här VM’et.
Fyra poäng efter två omgångar ger Tjeckien en tredje plats i grupp A med två poäng upp till gruppettan Kanada.

Nationerna möttes under förra VM.
Det slutade med en uddamålsseger för Kanada med 4-3.

Fortsätter Kanada leverera som i dom tidigare matcherna?
Ja, jag har faktiskt svårt att se något annat. Laget är oerhört stjärnfyllt med massvis av kvalité och samtliga spelare är beredda att ge allt för att ta guldet. Mot Tyskland såg det bitvis ut som att kanadensarna utförde ett träningspass och lekte verkligen med tyskarna.
Medan Tjeckien har fått slitit rejält i sina två första matcher. I båda lagets matcher har tjeckerna hamnat i ett underläge och laget har sett nervöst och passivt ut under inledningen. Det kommer inte hålla mot Kanada som kliver ut  med ett rejält fokus direkt.
Kanada har bevisat att laget har kapaciteten att vinna VM-guld och mot Tyskland hade nationen sju olika målskyttar på dom tio målen laget gjorde.
Kanada är ett bättre lag på alla positioner och det försvarsspel Tjeckien har visat upp hittills kommer verkligen inte att räcka mot Kanada som vill sopa rent under det här mästerskapet.
Mitt spel blir en rak Kanada seger till 1,82 hos Betsafe.