VM-gruppspelet är inne i den sista gruppomgången. Det ska spelas sex matcher med dom två första matcherna från start 12:15. Där möts Kanada – Österrike. Hemmalaget Kanada är redan klara gruppsegrare i grupp A och möter ett Österrike som måste ta poäng på egen hand för att vara säkra för att spela i A-VM nästa gång. Vilka har bäst motivation?

  • MatchKanada – Österrike
  • Liga: VM
  • Speltips: Österrike över 1,5 mål
  • Odds: 2,70 @ Unibet
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 12/5, 12:15

kanadas-flagga V.S Österrike..

Kanada kom till VM med ett stjärnspäckat lag. Med spelare som Crosby, Seguin, Ekblad, Hall mfl mfl. Laget gick ut med att guldet skulle hem till Kanada efter flera misslyckade VM-mästerskap. Spelet började imponerande redan från start och laget krossade Lettland 6-1 och Tyskland med 10-0 i sina två första matcher. Därefter följdes det med gruppens svåraste motståndare. Tjeckien och Sverige. Tjeckien avvärjdes efter lite om och men med 6-3 och Sverige besegrades med 6-4 efter att ha vänt ett 0-3 underläge från den första perioden.
Därefter besegrades Frankrike med 4-3 och Schweiz med hela 7-2. Det leder till att Kanada är det enda lag i turneringen som har vunnit samtliga matcher och har en imponerande målskillnad på hela 39-13.

Österrike hade ett mål inför VM. Det var att stanna kvar i A-VM. Nu har nationen goda möjligheter att få stanna kvar där men än finns chansen att nationen kan åka ur. För att det ska hända måste Österrike förlora mot Kanada med minst två mål, samtidigt som att Lettland tar poäng mot Frankrike som tar bonuspoängen. Det kan verka långsökt men Österrike har i det fallet sämre målskillnad än både Lettland och Frankrike.
Österrike inledde VM imponerande och besegrade Schweiz i premiären med 4-3 efter straffar. Men efter det stämde inte mycket och det blev fyra raka förluster innan Tyskland besegrades med 3-2 efter straffar. Det leder till att Österrike har fem poäng och ligger på plats sex i grupp A.

_______________________________________________________________________________________________________

Kanada spelar för ingenting medan Österrike spelar för ”överlevnad”
Redan klara gruppsegrare och allting har fungerat strålande för det kanadensiska landslaget under VM. Målskyttet, offensiven och sammanhållningen i laget har varit imponerande. Laget har öst in mål och med trettionio mål på sex matcher är det överlägset flest mål av alla lag i VM. Däremot är det något som svajar lite på slutet och det är defensiven. Målvakterna är inte helt hundra och Kanada har släppt in minst två mål i dom fyra senaste matcherna. Laget släppte in bland annat in tre mål mot Frankrike.
Nu står Österrike på andra sidan, och ett Österrike som helst av allt vill ta poäng för att vara säkra att spela A-VM nästa mästerskap. Men för att poäng överhuvudtaget ska vara möjligt måste offensiven fungera. Det på grund av att Österrike’s defensiv är inte alltför stark och målvaktsspelet har varit upp och ner. Offensiven har fungerat i två matcher utav sex då det blev tre mål mot Schweiz och två mot Tyskland under ordinarie tid.
Chansen för fler mål idag mot Kanada är större då Kanada sannolikt kommer vila en hel del spelare inför slutspelet och inte riskera något när laget inte har något att spela för. Samtidigt som Österrike faktiskt gjorde två mål på Kanada i matchen innan VM. (Förlust 2-4).
Idag måste Raffl o/c steppa upp för att behålla sin plats i A-VM.
Mitt spel blir Österrike över 1,5 mål till 2,70 hos Unibet.