Hockey-VM står för dörren och 16:15 i eftermiddag släpps pucken i Tjeckien. I en av dom två matcherna möter Kanada – Lettland. Kanadensarna kommer med en otroligt stjärnspäckad trupp med massvis av tunga namn. S. Crosby kommer och Kanada är favoriterna tillsammans med Ryssland att ta hem guldet. Blir det en promenad seger mot letterna i premiären?

  • MatchKanada – Lettland
  • Liga: Ishockey-VM
  • Speltips: Kanada -3,5 mål
  • Odds: 2,09 @ Betsafe
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 1/5, 16:15

kanadas-flagga V.S Lettland

 

Kanada äntrar världsmästerskapet med ett favoritskap hängandes över sig. Laget landade under gårdagen i Tjeckien med sitt stjärnspäckade lag. Flera tunga namn tackade ja till VM allt eftersom eller vad sägs om lirare som, S. Crosby, A. Ekblad, M. Smith, M. Duchene, C. Giroux och T. Hall för att nämna några.

Kanada visar att det lag som har kommit till VM är där för att  vinna VM-guld. Det påtalar även lagets storstjärna S. Crosby att laget är där för att vinna, samt att det är den enda titel han just nu är utan och gärna vill ha.

Kanada hade en förmatch inför VM. Då mötte laget Österrike för två dagar sedan. Efter en liten tafflig första period hamnade laget i ett 1-2 underläge. Men skärpan tillkom och Kanada vände på steken och vann till slut med 4-2.

Lettland är fortfarande lite av en så kallad blåbärsnation. Laget gjorde ett starkt OS där letterna gick hela vägen till kvartsfinal men där Kanada satte stopp för sensationen.
Laget Lettland skickar till VM i Prag är relativt likt den trupp laget hade under OS. Mängder av spelare från klubblaget Dynamo Riga som hela tolv spelare av tjugosju tillhör.

Lettland har några välkända namn. Som till exempel Ronald Kenins och Kaspar Daugavins.

Lettland spelade inför VM ett dubbelmöte mot Slovakien. Det resulterade i en övertygande 5-1 seger samt en seger med 3-2 efter straffar.

Lagen hamnade i en överkomlig grupp. 
Där ses Kanada klart som favoriter att bärga gruppsegern före Sverige. Kan Lettland bibehålla sitt fina spel laget hade under OS kan laget absolut landa på fjärdeplatsen i gruppen men då ska det studsa mycket rätt för letterna.

Kanada tar en kassaskåp säker seger direkt i premiären?
Kanada skickar ett sånt stjärnfyllt lag som möjligt nästintill. Lagets offensiv håller klart OS-klass och Kanada är inte brydda för att gå ut med att guldet ska tillbaka till nationen.
Lettland blir en bättre och bättre hockeynation men det är långt kvar tills nationen kan vara med och kriga om medaljerna i dom olika mästerskapen.
Lettland har en bra trupp men långt ifrån lika bra som Kanada. Nu spelas VM på en storrink och det bör gynna dom kanadensiska offensiva lirarna som kommer få något mer tid i anfallszon än vad det är i en liten rink.
Lagets offensiv är som sagt grym och kanske VM’s bästa. Alla killar spelar för landet och att få vinna VM på stor rink är något kanadensare vill.
Jag tror på en rejäl urladdning i match ett där lilla Lettland inte kommer att räcka till och spelar Kanada -3,5 mål till 2,09 hos Betsafe.