Grupp D är inne i sista omgången, och oj så spännande det är! Samtliga fyra lag står på 2 poäng vardera, och samtliga lag står på exakt samma målskillnad, nämligen 2 gjorda mål och 2 insläppta. Med andra ord har alla matcher i Grupp D slutat 1-1, så en förlust innebär att man garanterat är ute.

  • Match: Kamerun – Elfenbenskusten
  • Spel: Kamerun 0.0 asian handicap
  • Odds: 2.35 @ Bet365
  • Insats: 2.5/5 Units
  • Spelstopp: 19:00

Kamerun har varken imponerat eller gjort oss besvikna. Stundtals ser det bra ut, men stundtals ”ser det mörkt ut på Kamerun’s avbytarbänk” – Arne Hegerfors. Kvalité i truppen finns definitivt, t.ex har man försvararen N’Kuolou, mittfältaren Mbia samt anfallaren Aboubakar. I kvalet till turneringen var man obesegrade (4/2/0), och 4 poäng togs just mot Elfenbenskusten (4-1 hemma, 0-0 borta). Man borde vunnit åtminstone en av de inledande matcherna i gruppspelet, men i och med att man inte gjorde det så krävs extra fokus nu när mycket står på spel. Känslan är att man kommer tagga lite extra nu då matchen är lite av ”vinna eller försvinna”-karaktären, och man möter ju faktiskt ett av Afrikas bästa lag i Elfenbenskusten. Det är alltid lättare att motivera sig mot bra motstånd, så jag tror Kamerun kan göra bra ifrån sig här! Vi sätter frågetecken över mittfältaren Eyong Enoh.

Cameroon_2010crest V.S FIF_NewCrest

Elfenbenskusten har troligtvis Afrikas bästa lag sett till spelarmaterialet, dock finns det mer att önska från spelet. Med spelare som bröderna Toure, mittfältaren Tiote samt anfallarna Bony & Doumbia kan man tycka att den här gruppen borde vara enkel. Men faktum är att Elfenbenskusten sällan är överlägsna. Det är inte ofta man vinner stort, men däremot släpper man in en del mål. Man har hållit nollan i 2 (!!!) av deras 20 senaste matcher, mot Kamerun (0-0) samt Nigeria (1-0). Då ska det dock sägas att Kamerun hade en man mindre i ungefär 35 minuter. I genrepet inför turneringen förlorade man överraskande med 2-0 mot ett klart B-betonat Sverige, och man spelade riktigt uselt. Fantasin finns inte riktigt där i anfallsspelet, och försvarsspelet är inte heller helt 100. Nu är Roma’s Gervinho fortsatt avstängd så där tappar man en av sina bästa spelare.


Viktig match i Grupp D där förlorande lag åker ut, så motivation bör vara på topp hos båda lagen. Elfenbenskusten har fått stort förtroende av bolagen, men det beror mest på att man har bästa spelarmaterialet i Afrika. Spelet fungerar inte alltid hos Elfenbenskusten, så Kamerun ska ha bra chans här, precis som i kvalet där man tog 4 poäng mot Elfenbenskusten. Med Gervinho avstängd så ska Elfenbenskusten få det svårt, och Kamerun Draw no bet (0.0 asian hcp) @ 2.35 spelas med en medelinsats.