Kamerun har inte visat något extra och nu ställs man mot värdnationen Brasilien som måste gå för seger. Är det så enkelt att Brasilien kör över Kamerun här? Jag väljer ett annat spel, häng på!

Kamerun – Brasilien
Spel: Flest mål i andra halvlek
Odds: 2.10 @ Betway
Insats: 6/10
Spelstopp: 22.00

Kamerun har mer eller mindre skämt ut sig under VM 2014 då man redan före mästerskapet vägrade sätta sig på planet p.g.a. diverse ekonomiska bekymmer med förbundet. Det kan ha varit med all rätt men givetvis blir det ett orosmoment för truppen och i senaste matchen mot Kroatien slog en av lagets bästa spelare, Alex Song, ett knytnävsslag i ryggen på Mandukic och fick därmed rött kort. Det var inte slut där för en annan av lagets större stjärnor, Benoit Assou-Ekotto, hamnade i gräl med lagkamraten Benjamin Moukandjo och skallade honom… Man har förlorat båda sina matcher (Mexiko 1-0 och Kroatien 4-0) och är därmed utslagna redan och till den här matchen får man återigen klara sig utan Samuel Eto’o. Man möter värdnationen Brasilien och det bör höja moralen något i laget som givetvis avsluta turneringen snyggt efter alla pinsamheter. Man kommer inleda defensivt där man är som starkast och sedan försöka hålla ut så länge som möjligt. Mot Mexiko stod det 0-0 i halvtid och mot Kroatien stod det 0-1 i halvtid så visst är man som starkast i inledningen av matcherna för att sedan tappa mer och mer. Ser man till lagets 8 senaste matcher så har 7 av dessa slutat med flest mål i andra halvlek!

kamerun  brasilien

Brasilien
 kommer till den här matchen med en enorm press på axlarna och det med all rätt då man har ett fantastiskt lag och en enorm hemmaplansfavör. Man har kanske inte imponerat i gruppspelet hittills men man är ett lag som ofta växer in i turneringar och nu måste man vinna matchen för att helt säkert vinna gruppen. Brasilien kommer möta ett Kamerun här som backar hem och som kommer satsa på kontringar och fasta situationer. Därför känns det befogat att spela ”flest mål i andra halvlek” då jag utan tvekan tror att Brassarna kommer få hål Kamerun till slut och även om det blir i första halvlek så kan det rinna iväg i andra halvlek. Offensiven med NeymarFredHulkOscar och Wilian är sylvassa och de är kvicka och konditionsstarka vilket gynnar dem i värmen. Lägg därtill sylvassa ytterbackarna Alves och Marcelo så har ni en fin kombination som utan tvekan kommer spräcka Kameruns nolla i matchen. Brasilien har även en förmåga att vara som bäst i andra halvlek och ser man till lagets 8 senaste matcher så har det blivit flest mål i andra halvlek i 5 av dessa matcher och det talar för mitt spel här…

Kort summering: 
Både Kamerun och Brasilien inleder oftast sina matcher relativt försiktigt och båda lagen har radat upp matcher där de flesta målen kommit i andra halvlek av matcherna. Ser man till hela mästerskapet så har 19 av 31 matcher slutat med att flest mål har gjorts i andra halvlek och det känns bra inför det här spelet! Brassarna kommer vinna den här matchen, var så säker, och jag tror det kommer rinna iväg i andra halvlek likt det gjorde för Kroatien senast.