Så, då var även den här dagen kommen. Årets Allsvenska säsong avslutas denna söndag, full omgång med avsparkstiden 15.00. Först ut på speltipsmenyn står det som komma skall på Guldfågeln Arena där Kalmar tar emot Mjällby. Två härliga profiler ska tackas av samtidigt som det finns värdefulla placeringar att spela om. Till det står hemmalaget inför en överkomlig uppgift.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Kalmar – Mjällby
  • Spel: Hemmalaget att vinna utan att släppa in ett mål
  • Odds: 2,75 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 15.00 3/11

Kalmar kommer till match med en mer än fullt godkänd säsong bakom sig där man har chansen på medaljerna. En förlust sett över de 9 senaste Allsvenska matcherna där man stod för en högst imponerande vändning senast där ett 0-2 underläge förvandlades till seger på Olympia mot Helsingborg.

Mjällby lyckades bryta en svag trend senast när Blåvitt besegrades hemma på Strandvallen. I övrigt har hösten inte varit mycket att hurra över där målet med Allsvenskt spel 2014 har stått klart sedan tidigare, mycket tack vare en stark första halva av säsongen som lade grunden till det.

Kalmar kommer till spel utan Ludvig Öhman, Måns Söderqvist, Sebastian Andersson och Archford Gutu.Mjällby har ännu inte släppt någon officiell matchtrupp, två avbräck dock i form av avstängningar där både Kristian Haynes, lagets främsta poängspelare, och Craig Henderson saknas.

BB130929LM060

Jag förväntar mig ett väldigt inspirerat Kalmar idag med en fin atmosfär kring GuldfågelnKFF kan, via en seger, ta plats bland topp-4 förutsatt att ett formsvagt Helsingborg inte vinner (svår bortamatch mot AIK) alternativt att ett nästan lika formsvagt IFK Göteborg förlorar (Norrköping hemma). Utöver det gör även den mångårige tränaren Nanne Bergstrand samt kaptenen Henrik Rydström sina sista matcher i föreningen där supportrarna lär visa sin stora uppskattning, vilket jag anser borde kunna addera ytterligare några procent till prestationen. Kalmar, som sitter inne på seriens främsta försvar om man ser till antalet insläppta mål, har allt att spela för och jag vill nog tro att det kan sätta sin prägel relativt tidigt in på matchen.

Mjällby har säkrat kontraktet sedan tidigare och hade inför hemmamötet med ett Göteborg på tomgång endast plockat in en poäng i de 5 föregående matcherna där man var något håglöst. I ett antal matcher på slutet har man kunnat se tendenser till att säsongen är klar, och är man inte helt redo för uppgiften så kan 90 minuter mot ett tungt och svårspelat Kalmar bli något mer än vad man klarar av. Något tunt framåt utanför Strandvallen där man endast har fått hål på Syrianska om man ser till de 4 senaste bortamatcherna samtidigt som försvarsspelet, i överlag, inte varit lagets paradgren (endast Brommapojkarna och Syrianska har släppt in fler mål) och man har nu spelat 13 omgångar i följd utan att hålla nollan. Har svårt att se hur man ska lyckas bryta den trenden idag.


Det låga oddset på den raka hemmasegern lockar inte nämnvärt, men när vi närmar oss 3 ggr på att man prickar in en fullpoängare med nollan intakt så kan det vara läge för spel på ett Kalmar som har det mesta att spela för. Hemmalaget att vinna utan att släppa in något mål testas med en insats under medel.

Testar även spel på hemmalagets prestationer framför motståndarnas mål:
Hemmalaget över 2,5 mål 2,95 (Unibet) 1,5/10 units

/Puyol