Dagen bjuder på ett bra utbud med intressanta matcher, men väljer att avstå det forumet och riktar in mig på något helt annat. Det träningsspelas i Kalmar ikväll och eftersom hemmalaget roterar friskt tycker jag mig funnit ett målspel på bortalaget som känns bra. 

  • Match: Kalmar – Jönköping Södra 
  • Spel: Jönköping Södra över 0,5 mål
  • Odds: 1,63 @ Unibet
  • Insats: 4/10
  • Spelstopp: 19/2, 17:30

Nu mindre än två veckor kvar till tävlingssäsongen drar igång med Svenska Cupen. Även Jönköping Södra har kvalificerat sig för turneringens gruppspel så vi kan räkna med att lagen är jämbördiga vad gäller fas av försäsongsträning. Tycker att Kalmar känns som ett av de mest intressanta lagen att följa i inledningen av Allsvenskan. Visst, vi kan inte tillskriva laget några spektakulära nyförvärv men då Nanne Bergstrand inte längre sitter vid rodret blir det spännande att se hur man tacklar den rotationen. Det är ju numera Hasse Eklund, tidigare Falkenberg, som leder laget. Mycket av fokus verkar dessutom ha legat på det offensiva.

Kalmar har hunnit med att spela fem träningsmatcher och senat i lördags när man besegrade lokalkonkurrenten Öster (1-0). Totalt har det blivit fyra vinster och en oavgjord match med målskillnaden 8-2. Det är tajt mellan matcherna vilket kräver ändringar i elvan och det är framförallt i försvarslinjen det märks av. Förutom Mats Solheim til höger har vi tvillingarna Sebastian och Johan Ramhorn som bildar mittbackspar, födda 1996, och till vänster om dessa är det ett år yngre Giga Chkheidze. Även om det är duktiga spelare för sin ålder känns det som att man kommer tvingas släppa till en hel del målchanser som bortalaget borde kunna utnyttja.

kalmar

Jönköping Södra har blivit ett relativt stabilt lag i Superetttan som förra säsongen slutade på en elfte plats. Man har Mats Gren som huvudtränare och anmärkningsvärt kring spelartruppen är att förra landslagsspelaren Karl Svensson befinner sig i den. Ett mycket intressant nyförvärv man gjort under vintern är Fredrik Olsson från Landskrona Bois. En anfallare som återkommande sedan 2009 placerat sig högt upp i skytteligan. 29-åringen är uttagen i dagens matchtrupp och kommer förhoppningsvis kunna utnyttja de läge som uppstår.

Jönköping har spelat fyra matcher så här långt och precis som dagens motståndare har man gjort bra ifrån sig i dessa. Målproduktionen framåt, som är mest intressant för oss med tanke på spelobjektetet jag valt, har varit så bra som man kan önska. I alla fyra matcher har man lyckats göra mål i och totalt tio mål. Offensiven verkar minst sagt fungera väl och det talar för att man kommer att förvalta de lägen som man kommer att bjudas på av det väldigt unga försvaret hos Kalmar.

                                                                                                                                                   

Att Jönköping Södra lyckas göra minst ett mål spelas med en insats strax under medel. Eftersom det är träningsmatch håller vi nere insatsen något.

/Mikel