Det är dags för smålandsderby som hemmalaget humoristiskt kallar denna match för eftersom flera har gått från Kalmar till Hammarby senaste året. Detta är en match där båda lagen behöver minst 1 poäng, helst 3. Men båda lagen har flera viktiga spelare borta, allra mest har hemmalaget Kalmar som på förhand ska vara relativt nöjda ifall dom får med sig 1 poäng här faktiskt. Tycker oddsen står helt fel här med tanke på skador och avstängningar. Och Hammarby närmar sig en seger på bortaplan helt klart.

  • Kalmar – Hammarby
  • Spel: X2
  • Odds: 1.70 @ bet365
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Kalmar har en sisådär form just nu med 3 segrar och 2 förluster på de 5 senaste matcherna. Men man ska komma ihåg att två av vinsterna kom mot nedflyttningstippade Falkenberg och ett Örebro, som då var helt under isen. Kalmar har alltså varit lite upp och ner där man i stort gör sina bästa matcher på hemmaplan som senaste hemmamatchen mot Malmö FF, där man vände 0-1 till 2-1 vinst. Men man kommer från en ganska dålig match borta mot formstarka Norrköping där det blev förlust med 2-1 på bortaplan som var ganska mycket i underkant.

Och i den senaste matchen så fick man även 2 väldigt viktiga spelare avstängda i form av anfallaren David Elm och mittbacken Marcus Nilsson. Två riktigt tunga avbräck. I övrigt så har man även skador på ordinarie högerbacken Emin Nouri, ordinarie offensiva mittfältaren Tobias Eriksson och anfallaren Pär Ericsson. Men även ett stort frågetecken på den viktiga Viktor Elm. Han spelade inte senast, kanske kan han hoppa in i den här matchen men skulle inte räkna med det. Men vi har minst 4 ordinarie spelare borta, troligtvis 5. Det kan inte ett lag som Kalmar ersätta så det blir en tuff dag.

kalmar    hammarby

Hammarby har resultatmässigt en riktigt dålig form, men resultaten ljuger en del den senaste tiden. Framförallt matcherna på bortaplan mot Örebro, Norrköping och Helsingborg borde sammanlagt ha varit 6 poäng, nu blev det 1 poäng på dessa matcher. Mot Örebro (2-2) åkte man på en tveksam straff i slutet när man ledde med 1-2. Mot Norrköping (1-0) var man långa stunder det bättre laget och man missade ett friläge och hade ett skott i ribban och så vidare. Men framförallt i senaste bortamatchen mot Helsingborg (1-0) så var man klart bättre än hemmalaget och man hade minst 4-5 klara lägen att göra mål men bommade, eller rättare sagt Pär Hansson i Helsingborg räddade. Istället för att vinna med 1-3 som borde varit ett rättvist resultat så förlorade man med 1-0. Känns som man spelar bättre på bortaplan än hemmaplan numera.

Även Hammarby har viktiga spelare borta till den här matchen. Vi pratar mittbacken Birkir Már Saevarsson och innermittfältaren Johan Persson som båda är avstängda. Dessutom är förre Kalmar-spelaren Erik Israelsson skadad efter att ha fått utgå och blivit bandagerad senast. Alla 3 spelare är viktiga för Hammarbys defensiv. Men det är just på dessa positioner Hammarby har bäst bredd på och här kan en Jan Gunnar Solli och Philip Haglund komma in och vara nästan lika bra. Dessutom kan vänsterbacken Oliver Silverholt spela defensivmittfältare och på så sätt kan Stefan Batan återigen få chansen vänsterbacksplatsen. I övrigt så har jag en känsla av att före detta Kalmar-spelaren Måns Söderqvist kan få en avgörande roll i den här matchen. Ska även påpekas att Kennedy Bakircioglu hoppade in senast och troligtvis startar mot Kalmar.


Kalmar kommer från en riktigt dålig insats senast. Dessutom har man flera viktiga spelare borta, både offensivt och defensivt, mot Bajen och ingen bra bredd heller, så räkna med att det kommer synas. Tror att man kommer vara hyfsat nöjda med att få med sig 1 poäng här trots allt och man kommer inte vara jätteoffensiva för att ta 3 poäng. Hammarby saknar även dom viktiga spelare, men till skillnad från Kalmar så har man spelare som är hyfsat jämbördiga och kommer inte märkas lika mycket. Dessutom spelar man bättre på bortaplan än hemmaplan just nu och första segern måste bara komma snart, perfekt tillfälle nu mot ett sargat Kalmar? Jag spelar dubbelchans till Hammarbys fördel och får oddset 1.70. Insatsen blir ganska hög. Kääämpa!

 

Testar även ett sidobet på Hammarby som segrare till oddset 3.40 hos Svenska Spel. Spelar 2/10 Units på den!

/ L’orso