Smålandsderby som Kalmar så komiskt kallar detta är på tapeten med flera gamla Kalmar-spelare i bortalaget. Tror vi kommer få se en fartfylld fotbollsmatch. Likt de som tre senaste hemmamatcherna Kalmar haft som alla slutat med 5 mål. Det finns mycket revanschlusta i Hammarby efter att ha dominerat borta mot Örebro senast men bara gjorde 2 mål och förlorade matchen. Kalmar känns inte alls samspelta någonstans, utan förlitar sig mycket på anfallarna. Hammarby kommer gå för seger!

  • Kalmar – Hammarby
  • Spel: Hammarby över 1.5 mål
  • Odds: 2.20 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Kalmar har en sisådär form får man ju säga. På bortaplan har man gjort det helt okej och förtjänat de poäng man tagit där när man varit mer solida än annars. Men väl på hemmaplan har man släppt på gasen rejält vilket resulterat i tre raka matcher med 5 mål i. Först vann man mot Elfsborg med 3-2 som likväl kunde blivit 5-3. Sen förlorade man mot Helsingborg med 2-3 och sedan vann man mot Örebro med 3-2. Märk väl att man släppt in minst 2 mål i 3 raka hemmamatcher. Och mycket på grund av att man inte alls ser bra ut defensivt och släpper på gasen lite väl mycket. Grejen denna gång är att man så gärna behöver en trepoängare och tror inte vi får se någon skillnad på de tre nämnda matcherna, utan man lär gasa återigen. Och väl där har vi ett offensivt Hammarby som skapar väldigt mycket chanser och då tror jag vi får se minst 2 insläppta för hemmalaget här.

Vi stryker anfallaren Papa Diuof, mittfältaren Rasmus Elm och Filip Sachpekidis då alla är skadade. Även backen Anton Maikkula är finns inte med.

kalmar    hammarby

Hammarby kommer från en tung förlust borta mot Örebro med 3-2, där man egentligen förtjänade och vinna då man skapade mängder med chanser som borde resulterat i mål. Bland annat så missade ju Kennedy Bakircioglu en straffspark i minut 96, bara en sån sak. Men i övrigt så var det en massiv forcering mot ett Örebro som räddades av en storspelande målvakt. Förre Kalmar-spelaren Erik Israelsson (5 mål hittills) hade ju två ypperliga lägen att göra mål men bommade, tror hans revansch kommer idag mot sitt gamla lag. Faktiskt första matchen mot just Kalmar för hans del. Släkten är värst? I övrigt så spelade man en annan svängfylld match mot Sundsvall matchen innan som bara slutade 1-1, så Hammarby  är rätt farliga offensivt men desto sämre defensivt.

Men tror chanserna är goda att vi får se två mål för Hammarby. Dels för att Man kommer gå för segern här, inget snack. Men också för att man möter ett Kalmar vars backlinje ser ut som en hönsgård mer eller mindre. Speciellt på Guldfågeln Arena där man släppt gasat på rejält vilket också gör att dom blottar sig rejält. Tror vi kommer få se en matchbild som Hammarby kommer trivas i väldigt mycket. Och när man sen har flera spelare i Hammarby som spelat i just Kalmar så lär dom vilja ta ut det där lilla extra en sån här match.

I bortalaget så stryker vi försvarsspelarna Stefan Batan, Mats Solheim och Oliver Silverholt. I övrigt så ser det bra ut.

——————————————————————————————————————————————————————–

Kalmar har blandat och gett väldigt mycket. På hemmaplan har man släppt på gasen lite väl mycket och det har resulterat i fartfyllda matcher på slutet. Tror inte det blir annorlunda här när Hammarby är på besök. man behöver en seger väldigt mycket. Samma scenario är det för Hammarby, man behöver en seger. Senast var man väldigt mycket bättre än Örebro och förtjänade segern så räkna med en stor revanschlusta här för samtliga spelare. Dessutom är det några gamla Kalmar-spelare i Bajen som vill visa sig extra mycket här. Tror Bajen gör minst 2 mål men litar inte på defensiven. Jag spelar Hammarby över 1.5 mål till oddset 2.20. Insatsen är ganska hög. Jobbbbaaaa!

/ L’orso