Återigen allsvensk fotboll, denna gång på Guldfågeln Arena i Kalmar när man tar emot gästande Häcken från Göteborg i den fjärde omgången. Två lag som kommer in i den här matchen med något olika trender och jag väljer att spela på just det. Det ena lagets anfallskraft ska inte underskattas.

  • Match: Kalmar-Häcken
  • Spel: Häcken över 1,5 mål 2,75
  • Odds: 2,75 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00

Som introt säger, Kalmars spel har inte sett alltför lovande ut under starten. Det blev en premiärseger i Sundsvall trots att man endast hade 3 avslut under hela matchen vilket följdes upp med mindre bra prestationer mot AIK hemma samt Malmö borta. Man skapar inte många målchanser och det känns ganska idéfattigt i överlag. Man vårdar inte bollen tillräckligt väl (man ligger på 41 till 48 procent i bollinnehav i dessa 3 matcher) och när man inte gör det så finns alltid risken att bollen åker tillbaka lika snabbt och därmed chanser för motståndarna.

Häcken inledde med 0-0 i derbyt mot GAIS. Typiskt en premiärmatch, skulle man kunna säga. Därefter har man släppt loss med 9 (!) gjorda mål på 2 matcher vilket är ruggigt imponerande. Man har ett väldigt kreativt lag med många intressanta namn som, märkligt nog, inte nämndes alltför mycket av etablissemanget på förhand. Framåt har Abdul Majeed Waris tagit vid där Mathias Ranegie (såldes till Malmö, som bekant) slutade och strax där bakom har man den farlige Rene Makondele samt nyförvärvet Martin Ericsson med fina egenskaper som framspelare, m.fl.

Kalmar känns något profilfattigt jämfört med tidigare säsonger och det kan nog ta tid för den mångårige tränaren Nanne Bergstrand att få igång årets bygge. Man har inte alltför många alternativ i backlinjen med veteranen Tobbe Carlsson och nyförvärvet Nenad Djordjevic skadade. I den senaste matchen utgick även mittbacken Ludvig Öhman och han är inte heller tillgänglig. I den matchen (Malmö borta) hamnade man ofta i problem i en-mot-en situationer mot kvicka och kreativa yttrar och med sådana spelartyper även i Göteborgslaget så tror jag nog att hemmalaget kan hamna i liknande bekymmer även ikväll.

Häcken har kunnandet och materialet för att ställa till med problem för samtliga lag i landet. Jag väljer återigen att spela överspel/lag istället för 1×2, och i det här fallet behöver alltså kvällens bortalaget göra 2 mål eller fler för spelet att gå igenom.

/Puyol