Likt mitt senaste spel från Allsvenskan så hämtar jag även denna från Guldfågeln Arena när Kalmar får besök av de eviga överlevarna Gefle. Om det blir någon klang- och jubelföreställning återstår att se, men spel på ett ynka mål är av intresse nu när det ena laget har problem i backlinjen.

  • Match: Kalmar-Gefle
  • Spel: Håller nollan, Kalmar – nej
  • Odds: 1,66 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00

De eviga överlevarna kändes som en lämplig beskrivning för dagens bortalag. Inte alltför många som tror på Pelle Olssons manskap inför varje säsong, men som år efter år lyckas hålla sig kvar i finrummet. Truppen är inte särskilt namnkunnig och nyförvärven är kanske inte spektakulära nog, men det räcker. Man spelar ett relativt rakt och enkelt spel utan att krångla till det alltför mycket. Något som jag tror passar i en sån här typ av match.

Bortsett från den enorma överkörningen där man åkte på en duktig torsk borta mot Åtvidaberg så har det annars sett helt okej ut. Med lite mer flyt så hade man tagit fler än de 2 poängen som man sitter på nu. En jumboplats efter 4 omgångar säger inte mycket i en serie som brukar visa sig bli ytterst jämn på många håll och kanter när 30 matcher har spelats. Tror att det här laget kommer klamra sig fast ännu en säsong.

Lite andrum för Kalmars del efter den senaste segern, då inledningen inte har varit särskilt lovande. Som jag skrev senast, det är väl ett något profilfattigt lag jämfört med föregående år och Nanne Bergstrand behöver nog lite tid med det här manskapet. Jag räknar med blandade resultat nu till en början.

Kalmar lyckades alltså besegra Häcken senast med 3-1. Abiola Dauda hade en fantastisk kväll för hemmalaget när han skickade in ett hattrick. Resultatet speglade inte riktigt matchbilden där siffrorna likväl kunde ha varit något annat. Kalmars försvarsspel har av tradition varit starkt i många år men där skulle jag vilja lyfta fram något frågetecken, bl.a., och lämpligt nog så har man lite bekymmer i mittlåset idag.

Ludvig Öhman och Paulus Arajuuri är skadade och de som hade kunnat ersätta är inte heller tillgängliga, så som Nenad Djordjevic och Tobias Carlsson. Med det sagt så är Markus Thorbjörnsson den enda mittbacken i truppen som kan delta. Det kommer bli en del omkastningar vilket man nog inte är särskilt bekväma med. Gefle är inte ofarliga och förhoppningsvis ska man kunna utnyttja det något sargade försvaret.

Mitt spel blir alltså att Gefle ska göra minst ett mål under 90 minuters speltid. Spelet hittar ni under menyn ”mål” efter att ha klickat in på den specifika matchen.

/Puyol