Kalmar ser starka ut i år och är svåra att besegrade. Här ställs man mot ett svagt Norrköping som dock kan fått lite nytändning efter segern i derbyt senast. Jag tar ställning och lirar ett av lagen!

Kalmar FF – Norrköping
Spel: 1
Odds: 2.05 @ William Hill
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Kalmar är som sagt starka för dagen och är det enda laget i årets allsvenska som inte förlorat någon match ännu. Man har dock en tendens att kryssa i många matcher och det håller inte om man skall vara med och slåss i den absoluta toppen när säsongen närmar sig slutet.  Man kommer från en svag 0-0 match på Tele2 Arena mot Djurgården där man hade svårt att få till något spel samt att lagets vasse anfallare Måns Söderqvist blev hårt markerad och försvann ur spelet. Innan det hade man två raka segrar med 2-0 mot Örebro och Gävle och nu möter man liknande motstånd så visst ska man vara stora favoriter här. Av ren tradition är Kalmar starka på sin hemmaplan men denna säsongen har man kryssat i samtliga tre matcher mot Åtvidaberg, Elfsborg och Blåvitt. Jag tycker oddset på Kalmar är lite för högt och det gör att jag kliver in här. Man har som sagt en sylvass målspruta i Måns Söderqvist som satt 6 baljor och delar skytteligaledningen i serien. Om han vaknar på rätt sida och lagets försvarsspel fungerar som det skall så vinner man den här matchen utan problem!

Kalmar_FF        380_-ifk_norrkoping-primary-

Norrköping har överraskat negativt på mig i år, jag trodde man skulle vara betydligt starkare men man märker att spelartappen inför den här säsongen har tagit ut sin rätt på laget. Man stod för en stark insats i bortasegern mot AIK med 2-1 för 4 omgångar sedan men efter det har man inte fått spelet att stämma. Förlust hemma mot Malmö FF efter sent insläppt mål och efter det blev man överkörda med 3-0 borta mot BP som därmed tog sin första seger för säsongen. Uselt av Norrköping som utan tvekan fick sig en rejäl utskällning av tränaren Janne Andersson efter den insatsen. I derbyt senast vann man med 2-1 men det var en mycket turlig seger då man lika gärna kunde förlorat matchen så jag drar inte några högre växlar av den segern. Nu är det tuffare emot och man möter ett lag som sprudlar av självförtroende för dagen! Man imponerar som sagt inte med sitt spel och på resande fot har man stundtals sett usla ut och lagets offensiv har varit ruskigt usel om man bortser från segermatchen mot AIK. Övriga tre bortamatcher har slutat 0-3 förlust mot BP, 0-2 förlust mot Häcken och 0-0 mot usla Halmstad så att man är offensivt svaga är det inget att snacka om. Nu väntar ett Kalmar som i stort sett alltid gör mål på sin hemmaplan, 14 av lagets 16 senaste hemmamatcher har man gjort mål i….

Inget av lagen har några nya avbräck här utan Kalmar saknar fortsatt Archford Gutu och Stefan Larsson medan Norrköping får klara sig utan Emir Kujovic.

Kort summering:
Kalmar är tunga på sin hemmaplan och Norrköping ser riktigt svaga ut. Kalmar är befogade favoriter men att vi ska få över 2 gånger pengarna för hemmaseger är bara guld värt i mina ögon! Kalmar kommer ta kommandot redan från start här och man bör vinna denna matchen. Jag väljer även att lägga 3 units på att Måns Söderqvist gör mål i matchen till fina 3.00 gånger pengarna hos Unibet!