Under måndagskvällen fortsätter den tredje omgången av Allsvenskan. Det är två intressanta tillställningar som vi bjuds på, men vänder mig i detta speltips till Kalmar som har besök ifrån Borås. Detta är en match som är spännande ur perspektivet att det är två lag som förväntas hamna i samma region av tabellen. De har även inlett säsongen på ett sätt som varit målglatt och tror att det fortsätter i den riktningen.

  • Match: Kalmar FF – IF Elfsborg
  • Spel: Över 2,5 mål 
  • Odds: 2,06 @ pinnaclesports 
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 14/4, 19:05

Som sagt är detta två konkurrenter som gör upp om tre viktiga poäng såhär i inledningen av Allsvenskan 2014. Båda lagen borde ha kraven på sig själva att hamna bland de översta fyra lagen, men mer än så är jag tveksam att man är kapabel till. Ännu en sak man har gemensamt är de båda unga och utvecklingsbara trupperna som lagens nya tränare förvaltar över. Logiskt nog är det inte därför denna säsongen man ska prestera på topp utan möjligen nästa säsong kan man ha högre förväntningar. Om vi inleder med att kolla igenom bortalagets situation är det numera Janne Mian som står som huvudtränare, men där Klas Ingesson är som manager hans chef.

Uttalat inför säsongen var att man bestämt sig för att spela en mer attraktiv fotboll eftersom detta var något som blev bristvara under åren som Jörgen Lennartsson stod vid rodret. Klubben har fått stämpeln att stå för en vacker fotboll och vill uppenbarligen hålla fast vid den. Om vi ser till målproduktionen har man lyckats att vara underhållande i alla fall. De två matcher som har spelats har varit mot Åtvidaberg på bortaplan och där blev slutresultatet en 2-1-förlust, medan man desto mer imponerande besegrade BK Häcken med 3-1 på Borås Arena. Tydligt är att man är ett mer offensivt lagbygge denna säsong och man besitter även intressanta namn i delarna längre fram av planen, exempelvis Viktor Claesson, Marcus Rohdén och Lasse Nilsson, för att nämna några.

Till skillnad från bortalaget som självmant valde sina förändringar på tränarposten, så tvingades Kalmar FF att agera och hitta en ersättare till Nanne Bergstrand som avgick. Valet föll på det som var Falkenbergs succétränare, Hasse Eklund. Den forna skyttekungen har betonat vikten av att utveckla anfallsspelet som var en av lagets svagheter i fjol. Istället för att använda sig av den 4-2-3-1-formation hans företrädare föredrog är det numera en rak och simpel 4-4-2-formation Kalmar använder sig utav. Inledningen har varit en positiv sådan där målproduktionen varit hög och framförallt är det Måns Söderqvist som kommit väldigt mycket till sin rätt. I premiäromgången besegrade man Brommapojkarna med 2-1 medan man spelade oavgjort och 2-2 mot Åtvidaberg på hemmaplan i den senaste omgången. Alla målen har kommit ifrån nyss nämnda Söderqvist.

Tack vare förändringen av formation har man nu större möjligheter att använda sig utav ett rakare spel. Det känns klokt med tanke på att man besitter en ung och oerfaren trupp och dessutom har man en av seriens bästa bollmottagare i David Elm som på detta sätt kan utnyttja sina styrkor betydligt bättre. Sammanfattningsvis känns det här som att det kan komma en hel del mål i denna match. I båda lagens två tidigare matcher har det kommit en hel del sådana, och tycker ingenting talar för att den trenden ska brytas när lagen ställs mot varandra här på Guldfågeln Arena.

                                                                                                                                                         

Det finns gott om kvalité hos båda lagen för att denna linan skall passeras. Oddset för över 2,5 mål känns aningen för högt vilket spelas med en medelinsats hos Pinnaclesports.

/Mikel