Ikväll är det dags för nya kvalmatcher i Europa League. Elfsborg har sedan tidigare kvalificerat sig för nästa runda, och idag är det dags för Kalmar att göra detsamma. På Nordirland blev det, efter en svag insats, uddamålsförlust. Cliftonville kommer kliva in med en ”parkera buss-inställning”, något som leder oss till ett hålla nollan-spel.

Match: Kalmar FF – Clifonville FC
Spel: Kalmar FF att hålla nollan
Odds: 1,72
Bolag: Bwin
Insats: 7/10

För drygt en vecka tillbaka i tiden spelades den första matchen lagen i mellan. Det var ett segertippat Kalmar FF som tog sig till Nordirland för att spela hem ett bra resultat till de småländska skogarna.

Det blev inte som många förutspådde. Av vad jag förstått var det en svårspelad plan – något som ska ha ställt till det. Men framförallt var det en oerhört blek insats av smålänningarna som ledde till att det nederlagstippade Clifonville kunnat plocka hem segern.

Det vore ju naturligtvis ett oerhört stort fiasko om Kalmar inte vände på det här och tog sig vidare till nästa omgång av Europa League-kvalet. Nanne Bergstrand har till kvällens match plockat ut följande trupp:

1. Petter Wastå. 2. Markus Thorbjörnsson 4. Erik Israelsson 6 Paulus Arajuuri 8. Henrik Rydström. 9. Sebastian Andersson 10. Kristoffer Fagercrantz 11. Abiola Dauda 13. Emin Nouri 14. Jörgen Skjelvik 17. Daniel Mendes 19. Jonathan McDonald 20. Archord Gutu 22. Merker Hallberg 27. Papa Diouf 30. Ludvig Öhman 34. Måns Söderqvist 80. Nenad Djordjevic 99. Etrit Berisha

Mellan de här två lagen ska det egentligen inte vara något snack om saken. Ett lag vars spelare är heltidssbetalada proffs mot ett lag som består av spelare som, mer eller mindre, är amatörer. Men nu ser naturligtvis Clifonville möjligheten att ta sig vidare, och det genom ett lågt försvarsspel. Jag tror faktiskt att ett heltaggat, och lågtsittande nordirlänskt Clifonville kan vålla en hel del problem för smålänningarna.

Med problem menar jag naturligtvis inte offensivt. För bortalaget kommer, vid ett oavgjort resultat, självklart inte gå framåt i onödan. Till den här matchen kommer följande manskap få följa med till Sverige:

1. Ryan Brown 2. Jaimie McGovern 3. Ronan Scannell 4. Barry Johnston 7. Ciaran Caldwell 8. George McMullan 9. Chris Scanell 10. Stephen Garrett 11. Martin Donelly 13. Conor Devlin 14. Diarmuid O’Carroll 15. Eamonn Seydak 16. Marc Smyth 17. Ryan Catney 18. Emmet Templeton 19. Joe Gormley 21. Jody Lynch 23. Tomas Cosgrove 25. Dermot McVeigh 27. Liam Boyce  

Ett på pappret oerhört svagt lagt, och om man ska kunna vålla några problem för Kalmar är det genom att spela på resultatet med ett lågt och aggressivt försvarsspel. Den stora frågan är om Kalmar lyckas lösa upp det, för några problem att hålla nollan, det tror jag inte att Kalmar komma att ha.

/Mikel